Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Mont-roig aposta per un programa «transversal» de cara al Dia de la dona

01 de Març de 2022, per
  • Detall del cartell del 8-M d'enguany al municipi

    Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp enfoca la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb un "doble objectiu". En primer lloc, "per visibilitzar que les dones sempre hem estat presents en tots els avenços i transformacions de la humanitat, ja que la nostra societat ha avançat gràcies a l’esforç i la tenacitat de moltes dones que han quedat invisibilizades", han destacat des del consistori. En segon lloc, per "reivindicar que les polítiques d’igualtat són una clara aposta del nostre futur més immediat per garantir el benestar de totes les persones, sense distinció de gènere o orientació afectiva o sexual". Per això, s’ha escollit el tema Recordem el passat, reivindiquem el futur.

Programa "transversal"



El programa del 8 de març es presenta "com una proposta transversal" que acull activitats per "fomentar la igualtat" entre tota la ciutadania. Així, hi ha propostes per als petits, com l’espectacle Blauró, que es podrà veure a les biblioteques municipals els dies 2 i 16 de març, o l’obra de teatre Valentina Quàntica, que es representarà al Centre Polivalent de Miami Platja el dissabte 12 de març.

També hi haurà dues propostes d’espectacle per als adults, el concert de Susannes, cantautora rural al Centre Cultural Església Vella de Mont-roig, i l’espectacle Abándonate mucho de les XL al Polivalent de Miami Platja.

Les joves també seran protagonistes de la programació del 8 de març i des del departament de Joventut s’ha programat l’activitat Amb ulleres Liles!, un recorregut pels nuclis de Mont-roig i Miami Platja, "per detectar quins són els espais del municipi per on les dones es senten més desprotegides i poden significar un punt conflictiu a l’hora de caminar", segons s'ha explicat des de l'Ajuntament. L’activitat es realitzarà els dijous dia 2 de març a Mont-roig i el dijous dia 10 de març a Miami Platja.

Ame Soler, il·lustradora de Tres Voltes Rebel, realitzarà un col·loqui sobre la seva obra i el pensament crític i dibuixarà un mural amb totes les persones joves que vulguin pintar amb ella. Serà a Miami Platja els dies 4 i 5 de març i a Mont-roig els dies 1 i 2 d’abril. També es podrà gaudir de diverses conferències al llarg del mes de març, entre les quals destaquen les xerrades sobre l’endometriosi que impartiran el 15 de març a les biblioteques les llevadores de l’ABS Mont-roig del Camp.

Entre les activitats també hi haurà un taller de biodansa organitzat per l’Associació Deixa’t Abraçar.

El futbol femení, protagonista



Per la lectura del manifest institucional del 8-M, s’ha volgut donar protagonisme a l’equip femení amateur del Club Atlètic Mont-roig, ja que el club celebra el seu centenari aquest 2022.

Les jugadores de l’Atlètic Mont-roig seran les encarregades de llegir el manifest, que tindrà lloc a Miami Platja a les 5 de la tarda i a Mont-roig a les 6 de la tarda, als camps de futbol municipals.

Després de la lectura del manifest a Mont-roig el femení amateur del club jugarà un partit reivindicatiu contra l’equip de veteranes. El mateix dia 8 de març, les agents cíviques posaran un punt informatiu de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia a la plaça de Miramar de Mont-roig i un altre a l’avinguda de Barcelona de Miami Platja, al costat de la benzinera. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges