Dimarts, 13 d'Agost de 2024

El SEM posa marxa una nova unitat especialitzada en risc químic i afegit al Camp

04 de Març de 2022, per Reusdigital.cat
  • Una imatge de la nova unitat

    Cedida

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha posat en marxa aquest divendres una nova unitat especialitzada en l'atenció sanitària en situacions de risc químic i afegit al Camp de Tarragona. El recurs, ubicat a Reus, s'emmarca en el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA) i s'ha començat a desplegar des de principis d'any.

En la primera fase, s'ha dotat amb tot terreny, amb un tècnic en emergències sanitàries i un professional d'infermeria format en incidents de risc nuclear, radiològic, biològic i químic. Segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la nova unitat permet treballar en caràcter preventiu i donar una resposta "molt complexa i específica de territori".

En els dos primers mesos de funcionament, la unitat ha realitzat 60 assistències, la majoria per risc afegit, com ara situacions d'incendis, incidents amb arma blanca o fuites. En les dues futures fases de desplegament, està previst que s'incorpori a la unitat un furgó logístic amb material especialitzat a atendre incidents de risc i que s'ampliï la formació específica dels professionals.

La previsió del Departament és que la unitat estigui totalment desplegada a mitjans de 2023. Actualment, les unitats especialitzades de l'Hospitalet de Llobregat donen suport al de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges