Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Un assessor de Vicsan diu que les possibles irregularitats del consistori no els afectaven per llogar el local

28 de Juny de 2022, per
  • Mar Rovira / Eloi Tost

Un assessor del consell d'administració de Vicsan, empresa propietària del local del carrer Garraf de Torredembarra, ha assegurat que el dia de la signatura del primer contracte de lloguer, el secretari municipal els va entregar un informe que indicava que s'estarien cometent "irregularitats". Segons el testimoni, els seus advocats van assenyalar que es tractava d'un "tema exclusivament administratiu i intern de l'Ajuntament" que "no els afectava". Tot i aquest "incident", van signar l'arrendament.

L'assessor ha declarat en la quarta jornada del judici de la peça separada 1 de la causa dels lloguers del cas Torredembarra. També ha afirmat que l'encausat Vicente Sánchez no participava en la redacció de contractes.

El testimoni, que també era gerent de l'empresa immobiliària del grup Vicsan, ha assegurat que Sánchez es dedicava a l'expansió internacional de la companyia l'any 2011 i que no gestionava res de la feina del dia a dia. L'assessor també ha recalcat que es comunicava únicament via correu electrònic amb la cap de contractació del consistori, Montserrat Córcoles, qui també és una de les encausades. Ell era l'encarregat de redactar el contracte de lloguer del local del carrer Garraf, on actualment hi ha ubicada la comissaria de la Policia Local. "Vaig acompanyar a signar al senyor Sánchez per supervisar, va ser una situació bastant sorprenent i complexa quan el secretari ens va donar l'informe que deia que estaven cometent irregularitats", ha dit.

L'assessor ha especificat que van formalitzar el contracte després de comprovar amb els seus advocats que ho podien fer. "L'advocada ens va dir que tot l'exposat era un tema exclusivament administratiu i intern de l'Ajuntament que no ens afectava", ha remarcat. També ha comentat que l'exalcalde Daniel Masagué els va explicar que tenien una "guerra oberta amb el secretari i grups de l'oposició que li bombardejaven els projectes polítics".

Així mateix, el testimoni ha defensat que el local del carrer Garraf tenia unes característiques que el feien únic, ja que era "molt difícil" trobar una nau al polígon industrial de Torredembarra amb un subterrani de grans dimensions i que tingués un accés exclusiu. A més, ha indicat que és "antieconòmic" construir un subterrani com el que té aquest local. En la seva declaració, també ha assegurat que des del principi es va especificar que el local es destinaria a les dependències policials, tot i que la clàusula del redactat del contracte només detallava que seria per emmagatzematge.

A banda, també ha explicat que l'Ajuntament podia adquirir el local pagant les quotes de lloguer, sense haver d'executar una prima final ni pagar interessos. Amb tot, en la modificació del contracte, diu, es va ampliar la seva durada, que va passar de quatre a dotze anys, però no l'import del lloguer. El testimoni ha detallat que l'any 2012, l'empresa es trobava en una situació financera complicada, prèvia al concurs de creditors. "Volíem treure'ns passius pel propi refinançament, volíem poder guanyar temps", ha afirmat amb relació a la dació en pagament del local a una entitat bancària, el qual es va produir en unes dates properes a la modificació del contracte d'arrendament.

La interventora del consistori declara que s'han de justificar els usos


En la sessió d'aquest dimarts, també ha declarat l'actual interventora de l'Ajuntament de Torredembarra. La testimoni ha sostingut que per adjudicar de forma directa un contracte és necessari que es justifiquin els "usos i fets concrets", així com la "idoneïtat" i la "singularitat". A la vegada, la treballadora ha recalcat que els informes de governació de la Generalitat – actualment Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública- i del secretari municipal són preceptius a l'hora d'adoptar els acords - per signar els contractes- per part de la Junta de Govern Local.

També han passat per l'Audiència de Tarragona altres testimonis, com un agent immobiliari i de la Guàrdia Civil, així com el responsable de la brigada municipal, que ha destacat que es van contractar persones del Servei d'Ocupació de Catalunya per fer tasques de neteja al local del carrer Garraf.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges