Dijous, 18 de Juliol de 2024

Repsol duplica els seus beneficis fins als 2.539 milions en el primer semestre de l’any

28 de Juliol de 2022, per
  • ACN

Repsol ha duplicat els seus beneficis passant dels 1.235 milions d’euros del primer semestre del 2021 als 2.539 milions d’aquest, un increment que s’explica per la progressiva escalada dels preus dels hidrocarburs i els seus derivats. Segons ha informat aquest dijous la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el resultat net ajustat dels primers sis mesos de l'any s'ha situat en 3.177 milions, el triple (231,3 % més) que en el primer semestre de 2021 i dels quals el 56 % prové del negoci internacional. El grup petrolier ha assenyalat que la xifra de benefici net, sumada als 2.449 milions d’euros obtinguts el 2021, “compensa parcialment les pèrdues dels 2019 i 2020”, que van escalar fins als 7.100 milions d’euros.

La companyia ha detallat que “el notable augment” dels resultats respon a la pujada del preu dels carburants i derivats, condicionada per les tensions internacionals. Així, el cru Brent va augmentar la seva cotització en el període un 66% respecte al 2021, situant-se en una mitjana de 107,9 dòlars per barril el primer semestre, mentre que el gas Henry Hub va arribar fins als 6,1 dòlars per MBtu de mitjana, un 118% més que entre gener i juny del 2021.

D’altra banda, Repsol ha anunciat que “el volàtil context internacional” sumat a la “pressió reguladora al continent”, amb mesures com la prohibició de la venda a la UE de cotxes amb motor de combustió a partir de l'any 2035, i el seu consegüent impacte en la rendibilitat i competitivitat a llarg termini de les refineries del grup, han portat la companyia a registrar provisions per deteriorament del valor comptable dels seus actius de refinament de fins a 1.884 milions d’euros, que, segons han indicat, constitueixen la major part dels resultats específics del semestre.

Per àrees de negoci, Exploració i Producció ha estat el principal exponent amb un resultat de 1.678 milions d'euros, més de la meitat del total obtingut per la companyia. Pel que fa a l'àrea Industrial, on va tenir una forta incidència el context internacional, el grup ha aconseguit un resultat de 1.393 milions d'euros.

Quant a l’impacte dels descomptes en la venda de carburants a les seves gasolineres, Repsol ha comunicat que es fins al juny s’han traduït en més de 150 milions d'euros d'estalvi per als seus clients. Conseqüentment, les estacions de servei del grup a Espanya han tancat el segon trimestre sense beneficis.  

El negoci de Renovables i Generació Baixa en Carboni ha registrat una millora del seu resultat pel progressiu augment de la capacitat de generació de Repsol. En el període, el grup ha tancat la venda del 25% de Repsol Renovables per 905 milions d'euros, en una operació que valora en 4.383 milions d'euros el negoci de renovables de la companyia.

La companyia presidida per Antonio Brufau, s'ha situat el deute net en els 5.031 milions d'euros a tancament de juny, inferior en 869 milions al final de l'anterior trimestre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges