Dimarts, 17 de Setembre de 2024

El més destacat de la setmana informativa a Reus, en cinc minuts

21 d'Agost de 2022, per Reusdigital.cat
  • Imatge del lloc dels fets difosa per la Guàrdia Urbana de Reus

    Guàrdia Urbana de Reus

Deixem enrere una nova setmana i, com és habitual, a Reusdigital.cat oferim a la comunitat de lectors el resum amb els continguts informatius més destacats dels últims dies en clau local. 

Dilluns: un documental fet per joves estudiants de periodisme



Dilluns, dia festiu, us vam parlar del projecte Llars de llum, un documental fet per quatre joves estudiants de periodisme de la URV (tres dels quals, reusencs) en què parlen dels fars de la demarcació. 


També va ser notícia (si bé es va conèixer el passat diumenge) la mort del metge Francesc Gras Salas. 

Dimarts: aigua al Teatre Bartrina



Després de setmanes d'intensa calor, la pluja ha tornat a la ciutat. I ho ha fet amb certa intensitat, com ara el dimarts al matí, quan l'aigua va entrar al Teatre Bartrina, tot provocant l'acció dels Bombers. 


També us vam parlar de la defunció del reusenc Josep Maria Gómez Salvador, gran enamorat dels Beatles. Havia organitzat exposicions d'objectes relacionats amb la banda de Liverpool. 


Dimecres: denuncien un conductor per malmetre mobiliari urbà



Si bé va passar la setmana passada, va ser dimecres quan es va donar a conèixer que la Guàrdia Urbana va poder localitzar (i denunciar) el conductor d'un cotxe que va malmetre mobiliari urbà a la plaça del Nucli. Els agents van trobar el vehicle al polígon Agro Reus. 


A més, l'arqueòleg Jaume Massó va firmar un article a la secció Digues la teva, dedicat al primer poema en llengua catalana d'Eduard Toda. Finalment, us vam parlar de la licitació de les obres de millora de la planta baixa de l'edifici de la Gota de Llet, la seu de la regidoria de Salut. 

Dijous: els autònoms de Reus



A través d'un mapa interactiu, Roger Tugas va convidar dijous els lectors a descobrir quants treballadors autònoms hi ha a Reus i en altres poblacions del Baix Camp i del territori. Destaca que al sector de la construcció, segons dades de l'Idescat, n'hi ha prop d'un miler (al comerç, la xifra creix més). 


A més, us vam parlar de la licitació del contracte de l'enllumenat de Nadal a Reus, que enguany inclourà un laberint a la plaça de Prim. En clau territorial, cal destacar l'acte d'homenatge a Cambrils en memòria a les víctimes dels atemptats de fa cinc anys. Ho va explicar Joel Medina:


Divendres: la trajectòria de Cal Padreny



Divendres us vam brindar un nou article de la sèrie Comerços amb història, d'Estel Romeu. Aquest cap de setmana ha volgut explicar-nos la trajectòria de la Confiteria Padreny, al carrer de l'Hospital. 


També us vam anunciar que enguany tornarà a fer-se el Mercat medieval de Reus, al passeig de Misericòrdia, del 2 al 4 de setembre. Amb tot, la informació més llegida del dia va ser l'incident que es va produir al raval de Jesús, on una dona va resultar ferida per l'impacte del tendal de la confiteria Poy, que va cedir i va caure parcialment. 


Dissabte: l'Orfeó Reusenc, protagonista



A la secció Teixit reusenc, de Joel Medina, l'entitat protagonista del cap de setmana ha estat l'Orfeó Reusenc, amb Albert Bermúdez al capdavant. 


També us hem parlat de les denúncies presentades als Mossos d'Esquadra per ocupació d'habitatges a Reus durant els exercicis de 2019, 2020 i 2021. 

 
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges