Dimecres, 31 de Juliol de 2024

Enxampen sis persones passejant per l'espai protegit de les platges de Torredembarra i Creixell

16 de Setembre de 2022, per
  • Turisme Torredembarra

Els Mossos d'Esquadra van denunciar sis persones per no respectar la prohibició d'accés que protegeix l'Espai d'Interès Natural (EIN) de les platges de Torredembarra i Creixell. Des de feia setmanes, la Unitat Regional de Medi Ambient estava portant a terme un dispositiu especial de vigilància d'aquest espai. Un dispositiu que donava resposta a les informacions rebudes pels mossos sobre les conductes d'algunes persones que accedien a l'espai protegit i que estaven malmeten l'espai natural.

El Pla Especial que regula aquests espais permet únicament als visitants circular pels camins, les àrees i les infraestructures expressament habilitades, amb la finalitat de protegir els seus valors naturals i paisatgístics.

Un dels principals objectius és justament la defensa de les diferents espècies reproductores protegides, com el Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), ocell declarat en perill d'extinció, o diversos tipus de sargantana en règim de protecció especial, així com la preservació de flora com l'espècie Sempreviva menuda (Limonium girardianum), catalogada com a amenaçada per la normativa catalana.

Durant el patrullatge específic a la zona, els agents van localitzar i denunciar les sis persones per no respectar la prohibició d'accés. S'ha de tenir en compte que l'incompliment de les obligacions i les prohibicions establertes en el marc de les normes dels plans de protecció del medi natural i del paisatge que recull la Llei 12/1985 de 13 de juny, d'espais naturals, contempla sancions d'entre tres-cents i tres-mil euros. D'altra banda, també es vigila l'accés d'animals domèstics a la platja dels Muntanyans, que es troba prohibit per la normativa municipal.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges