Divendres, 18 d'Octubre de 2024

Les notícies més destacades de la setmana a Reus, en un flaix

23 d'Octubre de 2022, per
  • Pellicer va anunciar que s'ha donat de baixa del PDeCAT, el dijous

    MBO

Com tots els diumenges al vespre, a Reusdigital.cat tanquem la setmana amb un resum dels fets més destacats de les últimes jornades en clau informativa local. Tot seguit, doncs, podreu recuperar en uns minuts els continguts més llegits i consultats per la comunitat del diari. 

Dilluns: Reus treballa en un pla local contra la conducta suïcida



Vam engegar la setmana tot destacant la preparació d'un pla local per prevenir i detectar la conducta suïcida. El govern, a través de la regidoria de Salut, ja hi treballa i té previst enllestir-lo aviat. Quines són les eines d'acció del document, a quins col·lectius s'adreça i de quins recursos disposa són algunes de les qüestions tractades amb el regidor Òscar Subirats i la psicòloga Laura Horcajo. 


També us vam posar de la posada en marxa d'un nou programa per assessorar empreses i emprenedors, així com de l'inici d'un seguit d'obres en tres carrers del Carrilet

Dimarts: detenen Badaoui



Dimarts us vam explicar que Cal Massó acollirà, la propera setmana, la Marató de Sang per tal de recollir, en dos dies, 550 donacions. 


Igualment vam comentar que les entrades per a les visites guiades al cementiri en el marc de Tots Sants es van exhaurir en pocs minuts, i que a La Fira hi obrirà un gimnàs de 1.700 m2, a l'abast dels seus clients els 365 dies de l'any. 


Ara bé, la notícia del dia va ser la detenció de Mohamed Said Badaoui, que té una ordre d'expulsió del territori estatal. La policia apunta que l'activista s'ha "radicalitzat". 


Dimecres: els fets delictius s'incrementen a Reus



Dimecres hi va haver junta local de seguretat, i en aquesta es va aprovar el Pla local de seguretat 2023-2026. Després de la reunió, es van exposar algunes dades relatives als fets delictius que hi hagut entre gener i setembre a la nostra ciutat, tot comparant-los amb el mateix període de 2019. Si bé hi ha hagut un 4,5% de delictes, des del consistori es va apuntar que el model policial a Reus és "exitós". 


En clau política, Ara Catalunya i el PDeCAT van exposar la constitució de la plataforma Ara pacte local, amb la qual els partits volen concórrer plegats a les municipals de 2023; al vespre, el Mercadal va acollir una concentració contra la detenció de Badaoui. 


Dijous: Pellicer es dona de baixa del PDeCAT



Arran del pacte entre el PDeCAT i Ara Catalunya per anar de bracet a les eleccions de l'any que ve, el batlle, Carles Pellicer, va anunciar que s'ha donat de baixa del partit perquè no comparteix les formes com s'ha gestat el projecte. També el cap local, Jaume Vendrell, i els regidors Montserrat Caelles, Mariluz Caballero, Josep Cuerba i Hipòlit Monseny han sortit del PDeCAT. 


Divendres: Badaoui, traslladat al CIE de Barcelona



El ple municipal va tractar, entre altres, mocions i propostes de l'oposició sobre la vorera de Misericòrdia a Blancafort, o l'aturada del projecte de l'aparcament de l'antiga Hispània, que no van tirar endavant. Amb tot, el fet més destacable de la jornada va ser la situació de Mohamed Said Badaoui, que va declarar davant del jutge de guàrdia de Reus i va ser dut després al CIE de Barcelona, quelcom que el seu advocat interpreta com que, "en realitat, no el volen expulsar". 


Dissabte: fem un pollastre a l'ast, per dinar?



Els dissabtes els dediquem a establiments de la ciutat on s'hi pot menjar i beure bé. En aquesta ocasió, hem fet una selecció d'algunes de les rostisseries més populars entre els reusencs. 


També ha tingut lloc la inauguració del parc de Lliscament de Reus. 














 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric22   24 d'Octubre de 2022

Senyora Pallarés plegui

Si si dimiteixi del seu càrrec i planti una bona llufa aquest nou partit que solament van con una gran prepotència, plegui ser solidaritat

Reportatges