Dimarts, 16 de Juliol de 2024

La Nit del Foc de Vila-seca d'enguany, amb novetats

15 de Gener de 2023, per
  • La Nit del Foc de Vila-seca té lloc la vigília de Sant Antoni

    Orsoca photography/ Ball de Diables de Vila-seca

La vigília de Sant Antoni es viurà el tret de sortida a la festa major de Vila-seca, la primera en honor a Sant Antoni que, després de la pandèmia, es viurà amb total normalitat. I un dels principals actes d’aquesta festa major serà, com de costum, la Nit del Foc. Serà dissabte 21 de gener quan el foc, els diables i les seves llengües esmolades tinguin el protagonisme a la festa major gran de Vila-seca.

Nous ceptres



La Nit del Foc és un dels actes més consolidats i la jornada més important del Cicle Anual Vila-secà del Ball de Diables. L’encetarà, com és costum, el Correfoc Petit a les 6 de la tarda i des de la plaça de l’Estudi. Abans, però, viurà un moment dels més esperats des que el 2018 es presentés en societat el Ball de Diables Infantil de Vila-seca: la presentació dels seus nous ceptres, obra de l’escultor vila-secà Antoni Mas. Es tracta dels ceptres de Llucifer i la Diablessa, a imatge dels seus homòlegs del ball de diables, però amb una escala reduïda.

Seran precisament Llucifer i la Diablessa del ball adult els encarregats del bateig de foc dels seus homòlegs del Ball petit. Un cop finalitzat el Correfoc Petit i abans de donar pas, com seria d’esperar al ball parlat, es viurà la segona de les novetats d’aquesta Nit del Foc 2023. El Ball de Diables de Vilafranca, un dels balls convidats al correfoc que omplirà de guspires i diables el Nucli Antic posteriorment, farà una mostra del seu Entremès (a dos quarts de 8 del vespre). La voluntat, segons s'ha assenyalat des del consistori de la localitat del Tarragonès, és mostrar a la vila alguns dels balls parlats de diables més emblemàtics del país.

El Drac de Reus se suma a la festa



Un cop finalitzada la representació de l’Entremès, serà el torn del Ball de Diables de Vila-seca amb el seu Ball de Sant Miquel i Diables (també a la plaça de Voltes, a tres quarts de 8) on el bé i el mal s’enfronten cada any (sempre amb victòria final de l’Arcàngel Sant Miquel) i on els pecats capitals representen els tradicionals versots, que parlen de l’actualitat política, cultural i social del municipi i d’arreu.

Clouran la nit la Tabalada (a un quart de 9 del vespre) i el Correfoc (a dos quarts), que recorrerà els carrers del centre històric entre la plaça de les Voltes i la plaça de l’Estudi amb la participació del Drac de Reus, el Ball de Diables de Santa Margarida i els Monjos, el Ball de Diables de Mataró, el Ball de Diables de Vilafranca i el Ball de Diables de Vila-seca.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges