Diumenge, 06 d'Octubre de 2024

Crema, reina, crema!

22 de Febrer de 2023, per Reusdigital.cat
  • Una imatge de la crema de les despulles de la reina Carnestoltes, a Reus

    Reus Cultura/ Twitter

Dol al nucli antic de Reus, aquest passat dimarts, per la mort de la reina Carnestoltes. La rua mortuòria ha aplegat veïns desolats per la pèrdua, i ja la vetlla al Castell del Cambrer ha anticipat la tristesa pel comiat de sa Majestat. I és aquesta, al llarg dels últims dies, ha portat la gresca i la festa a la ciutat. 

La rua ha desfilat per algunes de les vies més cèntriques per després acabar al Mercadal, on s'ha procedit a la crema de les despulles de la reina reusenca. Els acòlits més fervents, però, no se n'han pogut estar i han robat el braç incorrupte que ha resistit les flames. 

Segons s'ha comentat durant la lectura del testament de la festiva reina, la causa de la seva defunció ha estat una excessiva ingesta de vermut reusenc "combinada amb un carril bici mal dissenyat". 

Actes del Dimecres de Cendra



Aquest Dimecres de Cendra, d'actes lligats a la celebració del Carnaval encara n'hi ha alguns de previstos. 

D'aquesta manera, a les 7 de la tarda i des del Campanaret, hi haurà el Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. A dos quarts de 8 del vespre, a la plaça de les Peixateries Velles, es farà el descobriment de la imatge de la Vella Quaresma 2023.

A les 8 del vespre, des del carrer de Llovera, és prevista la cercavila del Braç Incorrupte de Sa Majestat Carnestoltes, a càrrec del Ball de Diables. A continuació, a la plaça del Mercadal, versots i crema del Braç Incorrupte.
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges