Dijous, 08 d'Agost de 2024

Els mites perviuen a Reus

25 de Febrer de 2023, per
  • La canalla ha de resoldre proves i enigmes

    Cedida

L'alumnat de la matèria de Món clàssic de primer de batxillerat de l'INS Baix Camp ha creat un projecte sobre la pervivència mitològica a la ciutat de Reus. Ells mateixos han creat i dissenyat una activitat d'ensenyament aprenentatge per a l'alumnat de Llatí de 4t d'ESO on, després d'haver investigat sobre les divinitats clàssiques que conviuen a l'arquitectura de la ciutat i la seva vinculació amb el passat històric de casa nostra, "han aplicat i evidenciat els seus coneixements en una situació d'aprenentatge activa i dinàmica", segons s'ha explicat des del centre d'ensenyament.

Herois que han de salvar Reus de la pesta



Aquesta ruta mitològica "posa als alumnes en la pell d'un grup d'herois que han de salvar la nostra ciutat d'una maleïda pesta que ens envien els déus a través de diferents enigmes i proves", han subratllat fonts de l'INS Baix Camp. L'alumnat de llatí de quart d'ESO, al seu torn, ha pogut "experimentar i comprovar de primera mà" com Hermes es veu representat en diferents espais relacionats amb el comerç, o com Hèracles "ens vincula amb el nostre passat polític".

Per tot plegat, els estudiants han assenyalat que aquesta és "una experiència enriquidora per descobrir que els clàssics encara habiten entre nosaltres, i que es vol compartir amb altres centres o entitats que hi estiguin interessats".

El proper dimarts 28 de febrer durant el matí es durà a terme, per segon cop, aquesta activitat pels carrers del centre de Reus amb la participació de l'alumnat del centre INS Baix Camp.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges