Dijous, 08 d'Agost de 2024

L'Urgell, un territori per descobrir

26 de Febrer de 2023, per Marc Busquets Obré
  • Una panoràmica de Ciutadilla, a l'Urgell

    Viquipèdia

A tocar de la Conca de Barberà, ja a la demarcació de Lleida, la comarca de l'Urgell ofereix una colla d'atractius per al visitant que hi arribi disposat a deixar-se seduir pels seus encants. Tranquil·litat, natura, història i oci són a l'abast, a tan sols uns tres quarts d'hora en cotxe des de Reus. Voltar-hi sense pressa pot ser una molt bona manera de passar el cap de setmana, o fins i tot un pont.

Tot seguim us descobrim una ruta que ens durà a localitats com Rocallaura, Vallbona de les Monges, Nalec, Belianes i Bellpuig. Igualment, val la pena que feu parada a la capital, Tàrrega. 
 

En ruta per la C-14


 

Si passat Montblanc seguiu la ruta per la carretera C-14, l'Urgell apareixerà després de deixar enrere Solivella i Belltall. Desviats ja cap a Vallbona de les Monges, podreu fer la primera parada al Santuari del Tallat. D'estil gòtic, el trobareu situat en un cim d'uns 800 metres d'altitud. A banda, ofereix unes vistes espectaculars del territori. Rocallaura, a banda del cèlebre balneari, té en els seus carrers i racons el seu gran atractiu. 

Com a curiositat, i si seguiu per la LP-2335 en direcció a Vallbona de les Monges, arribareu a Nalec, la localitat més petita de la comarca. L'Església de Sant Jaume (barroca, començada a construir el 1792) i la Cooperativa (1929) són altres dels seus elements d'interès. 
 

El carrer de Reus i el mirador de Barcelona a Belianes


 

Pel que fa a Belianes, on per cert hi veureu el carrer de Reus, la barroca Casa de la vila o la casa renaixentista de Sant Roc són alguns dels símbols locals. Com a fet peculiar, busqueu l'Església i el mirador de Barcelona, al darrere, que serveix per establir els paral·lelismes entre totes dues poblacions. Per acabar el recorregut, adreceu-vos a Bellpuig. Des del Convent de Sant Bartomeu gaudireu de bones vistes; el Castell, al seu torn, conserva encara part del seu perímetre i acull actualment una escola de música. 
 

El carrer de Reus, a Belianes Foto: Google Maps


Si en teniu ganes, la comarca encara us pot deparar més agradables sorpreses. Visiteu Guimerà i Ciutadilla, aquest últim un preciós poble envoltat de conreus i amb la bellíssima Església de Sant Miquel. El castell, una fortalesa medieval del segle XI, es pot visitar els diumenges tot havent-ho concertat abans amb el consistori. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges