Divendres, 19 de Juliol de 2024

Hi havia una vegada... Reus

23 de Març de 2023, per Valentín Rodríguez
Al maig arriben les eleccions municipals, i lamentablement comencem novament a ser testimonis dels sopars de duro que els nostres polítics locals no dubten a explicar-nos. Ja ens han venut complexos aquàtics que s'han esfumat en l'aire, aeroports amb multitud d'avions i destinacions que encara esperem, polígons industrials amb noves empreses generadores d'ocupació que mai arriben, i una capitalitat de Reus que ni l'hem aconseguida ni se l'espera.

Tot això, amanit amb els intents frustrats, o consumats, de pactes antinatura dels diferents partits nacionals amb la finalitat de perpetuar-se al càrrec quatre anys més. No obstant, què és el que realment tenim? Quina és la realitat de la nostra ciutat? La resposta és força trista. Tenim un govern que justifica els seus incompliments tot tirant pilotes fora mentre que l'oposició (encara que no sé si és correcte anomenar-la així), que ha estat quatre anys gaudint de la dolce vita i oferint-se com a alternativa, és ara, a pocs mesos de les eleccions, quan comença a criticar la tasca del govern i a fer propostes que ja coneixem d'eleccions passades i que moltes vegades no són ni tan sols ni tan sols ideades per aquesta.

Els nostres polítics (són nostres, ja que els paguem) pretenen, entre uns i altres, crear tanta desídia entre els ciutadans perquè arribem a un punt en què ens conformem amb la trista realitat que ells han creat, en ser subjectes passius que obeeixen i aplaudeixen. L'endogàmia per bandera i un despotisme il·lustrat revisat per un manual de capçalera. Afortunadament, els contes, contes són, i des d'Entre Veïns volem canviar les coses, lluitar per un final feliç.

Apostem per una nova forma de fer política, una política adreçada a les necessitats dels ciutadans i en què aquests siguin part activa, deixant enrere velles estructures i personatges que s'han retroalimentat durant dècades. Ja és hora que tinguem de veritat i no només sobre el paper una ciutat participativa, oberta, segura, neta i ordenada; una ciutat universitària de la qual els nostres fills no n'hagin de marxar per guanyar-se la vida. És possible? Per suposat.

És possible acabar amb la pèrdua de serveis, de comerços, infraestructures? Com? Amb un programa realista, ajustat a les necessitats de la ciutat, amb un compromís de diàleg amb els ciutadans per millorar tots aquells aspectes del nostre dia a dia. No ens enganyem, tots coneixem les necessitats de la ciutat i no cal ara descobrir la quadratura del cercle.

Amb qui? Amb tots els veïns de Reus, amb les entitats, amb els agents socials, amb la universitat, amb tot aquell que vulgui aportar-hi. Tenir diputats a Madrid o Barcelona és com tenir una cosina a Cuenca, que pot ser molt maca però no serveix per res si no treballa per a la ciutat. Aquí cal lluitar perquè el conte no es converteixi en malson.

Ja n'hi ha prou de discussions tan inútils com si som capital o no, mentre que la renda per càpita de la ciutat segueix en caiguda lliure, les empreses marxen a poblacions veïnes… Mentre ens mirem el melic passen pel centre de la ciutat desenes de trens carregats amb mercaderies perilloses que podrien fer de Reus un nou Ohio.

Està clar que qui hagi tingut la paciència d'arribar fins a aquestes línies pot pensar que no som més que un grup de persones amb bones intencions. D'entrada prefereixo que pensin això de nosaltres abans que ens considerin un més d'aquests partits que lamentablement tenim actualment, llops amb pell de xai que només miren pel seu interès.

Nosaltres som veïns de Reus, tal com indica el nostre nom, que somiem amb un Reus millor. Creiem en els ciutadans i ciutadanes de Reus i en el seu potencial com a base d'un nou govern i una nova ciutat. Les coses han de canviar, començant per rebutjar aquells que no dubten a gastar-se una fortuna en grans campanyes, tanques publicitàries, bustiades amb díptics a tot color, invitacions a dinar i a sopar a centenars de persones. Aquests diners surten d'algun lloc i després cal tornar-los.

A Entre Veïns no ens falta il·lusió i ganes de canviar les coses, d'acabar amb l'endogàmia que durant dècades governa aquesta ciutat i que l'està portant ser cada veure més una trista ciutat de comarca. No sé si menjarem perdius, però almenys ho intentarem amb tots vosaltres. Us animeu. Sou dels nostres?

Valentín Rodríguez és el candidat a l'alcaldia d'Entre Veïns. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Uriel de Reus.  25 de Març de 2023

TODOS LOS POLÍTICOS QUIEREN UNA SILLA EN EL AYUNTAMIENTO.

Els socialistes son els que volen arreglar Reus. Els del Mossen, també. Aquest noiet d´´ Ara Reus es veu segut a la cadira. Jo no se perqué hem de fer eleccions. Els posem als tres, i segur que l'encertem. El David i el president d´ Entre Veïns, els posarem d'uxiers. I a la de Junts, la posarem a despatxar a can SALAS TEIXIDÒ.

Reportatges