Dilluns, 05 d'Agost de 2024

La Veu entre Cultures llança una nova campanya de recollida de material escolar destinada als infants del Senegal

23 de Març de 2023, per Reusdigital.cat
  • Rawan Diallo i El Toubab

    Cedida

El músic reusenc El Toubab i l'artista senegalès Rawan Diallo, membres fundadors de l'associació reusenca sense ànim de lucre La Veu entre Cultures, han iniciat aquesta setmana un cicle de tallers educatius per diferents centres escolars de Reus.
 
La finalitat d'aquests tallers és treballar els valors del respecte, la tolerància, la multiculturalitat, l'educació i la música als més petits, i a partir d'aquesta experiència, estan elaborant un documental amb els alumnes de la casa d'oficis del Mas Carandell. A més, La Veu entre Cultures participarà a la jornada Reus contra el racisme, que tindrà lloc a les 12 del migdia al Centre Cívic Mas Abelló aquest dissabte 25 de març, i el diumenge 26 de març a La Balandra de Vilaplana. Aquesta setmana, l’entitat ha realitzat diversos tallers en una dotzena de centres educatius de la ciutat.
 
Per a completar la campanya, l'entitat té prevista una presentació del conte El petit Toubab viatja al país de la Teranga, una història real amb caire solidari, a la cooperativa Abacus de Reus el dissabte 1 d'abril a les 12 del migdia. Els beneficis obtinguts amb la venda del llibre seran destinats en la compra de material escolar per als infants del Senegal.

El petit Toubab és un nen de mare senegalesa i pare català que ens mostra a través dels seus ulls la cultura de la seva mare. En aquest conte, es narra la història del seu primer viatge al país de la Teranga, i es descobreix que Toubab s'utilitza al Senegal per nomenar una persona europea, "persona blanca/un blanc", i l'hospitalitat que defineix els senegalesos, un valor fonamental per a la seva cultura.

L’activitat rep la col·laboració de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'ajuntament de Reus.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges