Dijous, 05 de Setembre de 2024

Contra el tancament de negocis a Reus

28 de Març de 2023, per Marc Busquets Obré
  • La rellotgeria Daura, a l'avinguda Prat de la Riba, anuncia el seu tancament

    MBO

Dies enrere, Reusdigital.cat va avançar que la veterana llibreria Araceli, al carrer del Vent, abaixarà la persiana per jubilació. Uns mesos abans, a la mateixa via, un altre establiment de llarga trajectòria va tenir el mateix final: la botiga de roba Comas. A la llista cal afegir-ne un altre de recent. En aquest cas, es tracta de la rellotgeria i joieria Daura, a l'avinguda Prat de la Riba, que liquida gènere. D'altres han tancat per diferents raons, com el forn Mariné, des d'on es va argumentar que l'augment dels preus de l'energia i de les matèries primeres els va obligar a acomiadar-se. 

Atenció a empreses i emprenedors



I és que en un context actual, marcat encara per les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia i per les canviants tendències de consum, amb la venda en línia cada cop més present, el comerç tradicional i de proximitat passa per no poques dificultats per mantenir-se al peu del canó. En aquesta línia, a Reus hi destaca una iniciativa de la regidoria d'Empresa i Ocupació que lidera Carles Prats

[blockquote]Amb la venda en línia cada cop més present, el comerç tradicional i de proximitat passa per no poques dificultats per mantenir-se al peu del canó[/blockquote]

Aquest es va batejar com Reempresa, i s’emmarca en el servei d'assessorament a emprenedors i empresaris. No només planteja l'acompanyament a l'hora de constituir noves activitats econòmiques, sinó que té una línia dedicada "exclusivament" a informar i aconsellar aquells qui s'interessen per la transmissió d'un negoci. D'aquesta manera, exposen fonts municipals a aquest mitjà, es dona suport "tant a persones que volen cedir el seu comerç com a persones que volen adquirir-ne un que ja es trobi en funcionament".

Des de 2013



El servei de transmissió es va començar a prestar el 2013, "amb la voluntat d'evitar la desaparició d'un gran nombre d'empreses que no troben la manera de donar continuïtat a la seva activitat". En aquest sentit, des de la regidoria s'assenyala que "es tracta, doncs, d'una acció necessària per promoure l'equilibri econòmic i fomentar el teixit empresarial de la ciutat". S'hi dona una especial rellevància, precisen les fonts consultades, perquè l'èxit d'una operació "pot significar el manteniment d'una empresa que d'altra manera hauria de tancar".

Des de la regidoria s'apunta que s'ha detectat que "hi ha molts negocis" que cessen l'activitat sense tenir coneixement d'aquest servei i, que, per tant, no poden donar aquest relleu als seus negocis. Per donar a conèixer la possibilitat de trobar-lo (entre altres objectius), fa unes setmanes que és en marxa una campanya batejada com Bon dia, que li convé?, que "pretén arribar a temps a aquests negocis, que majoritàriament, compten amb una llarga experiència".

"Casos d'èxit"



Bàsicament, la campanya fa que tècnics de la regidoria visitin establiments d'arreu de la ciutat i "es posin a disposició" dels seus responsables, tot informant-los de la cartera de serveis que tenen a l'abast per fer tràmits, conèixer a quins ajuts podrien optar i fer altres operacions. 

Llegiu-ho:

A l'hora de fer balanç, i segons les dades aportades per part de la regidoria a Reusdigital.cat, durant tot el 2022 i en aquests primers mesos s'han cedit 19 empreses (del sector serveis, el comerç, la restauració i la indústria). En el mateix període, han estat una dotzena, a banda, les persones que volen reempendre un negoci ja en funcionament i que s'han adreçat al programa.

Hi ha hagut 10 "casos d'èxit", és a dir, que una desena d'empreses han estat "venudes". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric22   28 de Març de 2023

Hay mucha especulación

El problema más acuciante es el de la especulación en los alquileres, muchos propietarios se piensan que subiendo el alquiler podrán vivir de la renta , está brutal especulación hace que continuamente desaparezcan oh cambie constantemente de sitio comercios que antes eran estables, el fondo es la especulación de los propietarios que quieren hacerse de oro