Divendres, 26 de Juliol de 2024

Reus commemora el Dia Internacional del Poble Gitano

04 d'Abril de 2023, per
  • Activitats per la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano

    Cedida

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano, el 8 d'abril, s'han celebrat diverses activitats al Centre Cívic Migjorn. Hi han participat els infants, famílies i monitors del projecte "Aprenem entre amigues", inclòs en el programa de promoció social del poble gitano "Pont entre cultures" ab actuacions de cant i de ball.

El Dia Internacional del Poble Gitano fa difusió de la cultura gitana


"Pont entre Cultures" és un programa que consta de diversos projectes que es desenvolupen a la ciutat durant tot l'any i té com a objectius conèixer la situació de la població gitana, promoure una ciutadania gitana activa i millorar la cohesió social. És un programa impulsat des de la regidoria de Benestar Social i inclou projectes com Espais de Trobada i Aprenem entre amigues, dirigit a nenes de quart, cinquè i sisè de primària per fomentar l'aprenentatge i evitar l'abandonament escolar. 

El 8 d'abril és el Dia Internacional del Poble Gitano en commemoració del primer congrès gitano internacionsl celebrat a Londres aquest mateix dia del 1971 i on es va consensuar el romaní com a llengua oficial, la bandera i l'himne. En l'actualitat, aquest dia és motiu de celebració i difusió tant de la cultura gitana com de les demandes dels moviments socials gitanos.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges