Dimarts, 08 d'Octubre de 2024

Rubio planteja un increment de més de 2 milions l'any per al contracte de la neteja

El que permetria l'ampliació de contenidors, els equips en parcs i jardins i de brigades

04 de Maig de 2023, per Reusdigital.cat
  • Rubio ha exposat les propostes d'Ara Reus en matèria de neteja

    Cedida

Ara Reus ha proposat, aquest dijous, un increment de més de 2 milions d’euros del pressupost del contracte anual de residus i neteja viària "per incloure-hi diversos serveis". Així, els 11,7 milions d’euros actuals es veurien incrementats en 2,3, tot fent un total de 14 milions d’euros per any. Aquest increment del pressupost anual serviria "per ampliar els contenidors del servei de recollida comercial, els equips a parcs i jardins, el servei de neteja per a esdeveniments, solars municipals i aparcaments dissuasoris, i per fer l'ampliació del parc la neteja i de l'equip de brigades de Medi Natural". A banda, podria cobrir l'ampliació de "plans especials" de neteja i el tractament de pipicans.

El candidat a l’alcaldia d’Ara Reus, Daniel Rubio Angosto, ha afirmat que ''fruit de les converses amb la ciutadania, hem percebut que el tema de la neteja és una qüestió prioritària. Tenim una ciutat neta i endreçada, però és millorable gràcies a aquest increment pressupostari que significarà una inversió de 20 milions d’euros a 10 anys vista en l’àmbit de la recollida i la neteja''.

 

Neteja 'diària' a tots els districtes de la ciutat

 

Rubio ha anunciat que, en cas d’assolir l’alcaldia de Reus, el servei de neteja "passarà a ser diari" en tots els districtes de la ciutat, amb un increment de vehicles hidronetejadors, fregadores i escombradores. ''Si cada dia es neteja el nucli antic de la ciutat, també cal tenir la suficient maquinària per netejar la resta de zones de Reus'', ha argumentat.

El partit municipalista també inclouria bonificacions fiscals per a les persones que més reciclin. "S’incorporaran criteris ambientals a la taxa de recollida i tractament de residus, l’Ecotaxa", ha dit el candidat. En aquest sentit, ha argumentat que ''tot el que siguem capaços de treure de la fracció de resta comporta reduir el cost d’incineració i això és favorable per ajudar fiscalment a la ciutadania''.

Així mateix, Ara Reus ha proposat descomptes de la taxa en establiments d’hostaleria per l’ús d’envasos reutilitzables. Ara Reus també porta al programa electoral l'inici de les proves pilot per a la implementació de noves tecnologies en el tancament de contenidors de fracció d’orgànica i rebuig.

Finalment, Rubio s'ha referit a la creació d’una nova planta de voluminosos que "permeti la recuperació de mobiliari i equips electrònics per donar una segona vida a alguns mobles i aparells·. Es tracta, en paraules de Daniel Rubio, ''d’un canvi cap a l’economia circular amb l’objectiu d’ajudar a les famílies que ho necessitin''.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges