Dimarts, 17 de Setembre de 2024

La canalla de les escoles de Reus recull més de mil quilos de residus

Els infants recullen plàstics, papers i envasos en entorns propers als seus respectius col·legis per preservar el medi ambient

05 de Maig de 2023, per Redacció
  • Una imatge dels residus recollits, acumulats a la plaça de la Llibertat

    Reus.cat

Alumnes de 17 escoles de la ciutat de Reus, repartits en 23 grups, han participat en l’activitat Let’s Clean Up Europe, organitzada per la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus dins d'una acció a nivell europeu, promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya. Els grups educatius han recollit en espais propers als seus centres (com ara camins, barrancs, rieres i també alguns solars sense urbanitzar, però amb accés públic) un total de 1.010,67 quilos de deixalles. En concret, 45,2 de paper; 215,5 d'envasos; 182,15 de vidre; i 567,82 quilos de rebuig que s'han estat pesat amb bàscules.

Han estat un total de 18 espais els espais que han estat netejats:la zona del barranc de Pedret al barri de la Immaculada i fins al darrere del Santuari de Misericòrdia; la zona nord del camí dels Cinc Ponts, i del passeig de la Boca de la Mina; també la zona de darrere de Mas Iglésias fins el que serà el nou baixador de Bellissens, i la riera de l'Abeurada, des de la urbanització Sant Joan, passant per sota de l'avinguda de Montblanc i fins a la via del tren a l'altura del carrer de Vilafranca. El tram de riera de l'Abeurada fins al carrer de la Sena es realitzarà dilluns, a càrrec dels estudiants Lycée Français.

Un cop feta la recollida, els alumnes, amb cartells i pancartes elaborades prèviament, s’han dirigit a la plaça de la Llibertat on s’ha fet recompte dels residus acumulats, "per conscienciar de la quantitat de deixalles que llencem de forma incontrolada a la natura", segons fonts del consistori. També s’han exposat fotografies de les recollides, pancartes i murals elaborats pels alumnes amb missatges "sobre la conscienciació de no abocar residus al medi natural".

Durant l'acte i amb la col·laboració de Reus Net, tots els residus recollits s'han portat també a la plaça de Llibertat, per tal de visibilitzar i que fos una acció conscienciadora dels escolars cap a la ciutadania. Els centres que han participat són l’escola Joan Rebull; l’escola Prat de la Riba; l’escola Montsant; l’escola Isabel Besora; l’escola Puigcerver; l’escola Misericòrdia; l’INS Baix Camp; l’INS Gaudí; l’INS Roseta Mauri; l’INS Domènech i Montaner; el CEE Font del Lleó; l’escola Pare Manyanet; el col·legi la Presentació; el CEE Alba de Reus; l’escola Eduard Toda; l’escola Doctor Alberich i Casas i l’escola Rubió i Ors. Alumnes de l'INS d'Horticultura han col·laborat en la monitoratge a la plaça de la Llibertat.

Aquesta és una de les tres jornades ambientals que s’han organitzat aquest curs.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges