Diumenge, 01 de Setembre de 2024

Pallarès, contra el govern central pel 'nefast' servei de Rodalies i Regionals 'que pateixen els reusencs'

La candidata insta la socialista Sandra Guaita a explicar 'per què el seu partit tracta Reus i els reusencs d’aquesta manera'

09 de Maig de 2023, per Reusdigital.cat
  • Pallarès, a l'estació de trens de Reus

    Cedida

La candidata de Junts, Teresa Pallarès, ha denunciat aquest dimarts des de l’estació de ferrocarril “el greuge que pateixen cada dia milers de reusencs per culpa d’un nefast servei de Rodalies i de Regionals que presta Renfe, que depèn del govern central en mans del PSOE”.

La cap de llista ha manifestat que “és una vergonya que els ciutadans de Reus que es desplacen en tren visquin cada dia una odissea per arribar a la feina, per desplaçar-se a la universitat o per anar de visita al metge a Barcelona, per exemple”. Pallarès s’ha referit als "retards constants, als combois envellits i en pèssimes condicions i al fet que molt sovint els passatgers hagin de viajar drets". “Per això, des d’aquí, des de l’estació de Reus li diem al govern cetral, li diem al PSOE i li diem a la senyora Guaita: que ja n’hi ha prou! Ni els reusencs mereixem aquest servei indigne ni la ciutat mereix ser tractada amb aquest menyspreu. Esperem que la senyora Guaita, durant la campanya electoral, expliqui per què el seu partit tracta Reus i els reusencs d’aquesta manera”.

Pallarès ha recordat que els trajectes en tren regional de Reus a Barcelona "triguen, sempre que no acumulin retards (cosa habitual), entre 1 hora i 35 minuts i una 1 hora i 50 minuts". “Això no pot ser”, ha clamat Pallarès, qui ha assenyalat que "a més, la incidència de la setmana passada per la presumpta caiguda d’un llamp fa que encara aquests dies els trens acumulin més retards, en molts casos de més de 40 minuts, i s’obligui als passatgers a fer transbord a Sant Vicenç de Calders, des d’on els trens s’aturen a totes les estacions fins arribar a Barcelona".

“L’estat no ha construït ni un sol quilòmetre de via a Catalunya en els últims 25 anys, mentre a Madrid n’ha inaugurat 84. I la inversió d’Adif i Renfe a Catalunya ha estat del 24% i del 153% a Madrid. És un autèntic despropòsit”, ha reflexionat Pallarès. En aquest sentit, ha conclòs que “des de Junts per Reus, com a equip de govern, ja hem anunciat el projecte de l’estació de Bellissens, que permetrà tenir dues estacions a la ciutat, però de poc servirà si no millora la qualitat del servei”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

bavi  13 de Maig de 2023

Terrenys d'ADIF i aparcament

En aquest arcticle podem veure a la candidata Teresa Pallares i darrera seu la façana de l'estació de Reus i el rètol d'ADIF. Però damunt de l'estació hi ha un immens solar (que segurament és d'ADIF) i desocupat des de fa molts i molts anys i del quan no veig que se'n parli. Aquest solar aniria molt bé per fer-hi un aparcament (com el que hi va haver fa uns anys) PERÒ connectar-lo amb l'estació, amb un pas soterrani o elevat; així moltes persones de Reus i comarca podrien aparcar el vehicle allí i agafar el tren per anar a Barcelona generalment, però també cap a altres destinacions, afavorint així el transport públic i reduint la contaminació. Ara hi ha persones que per agafar el tren cap a Barcelona van a Vila-Seca (i algunes m'han dit que a Torredenbarra) (bé, de fet fa poc temps que des de Vila-Seca també poden agafar els trens que venen del sud).
Fa pocs dies em va semblar veure el títol d'un article al Reus Digital que parlava que un partit proposava connectar el Passeig de la Boca de la Mina amb el Passeig Mata, amb un pas soterrat sota les vies (no vaig poden llegir la notícia aquell dia, em sembla que era la CUP? ).
Quina proposta té l'Ajuntament de Reus o tindrà en el futur sobre aquest gran solar que hi ha damunt de l'estació? Potser no han fet res perque ADIF els vol vendre a un preu elevat, si és que són seus, i ves a saber com els van adquirir el propietari fa més de 100 anys.