Diumenge, 04 d'Agost de 2024

A punt les activitats d'estiu per a la gent gran de Reus

Són de caire cultural, esportiu i d'oci, emmarcades en el 'Pla d'Envelliment Actiu i Saludable'

19 de Juny de 2023, per Redacció
  • Les activitats per a la gent gran són diverses, a l'estiu

    Reus.cat

La ciutat de Reus programa, per a tot el mes de juliol, un programa d'activitats de caire cultural, esportiu i d'oci, emmarcades en el Pla d'Envelliment Actiu i Saludable i dirigides, principalment, al col·lectiu longeu de la població. Una de les principals novetats d'aquest estiu 2023 és l'Espai d'Estiu destinat a àvies, avis, nets i netes, organitzat per l'Ajuntament de Reus i de manera conjunta entre el Mas Pintat i Envelliment Actiu.

Aquest pla impulsa accions vinculades a la salut física, psíquica i social de la persona i que potencien les relacions socials entre els diferents col·lectius. Aquestes actuacions promouen la salut i segueixen el projecte promogut per l’OMS de ciutat amiga de la gent gran per impulsar polítiques d’envelliment actiu.

Per realitzar aquestes activitats es col·labora entre els diferents departaments i tècniques d’altres regidories de l’ajuntament, com son: els centres cívics, Solidaritat i Cooperació, les Bibiloteques Municipals i els museus del departament de Cultura. Aquest any es compta també amb l’espai i la col·laboració del SOAF al Mas Pintat. L’espai escollit per a fer aquestes activitats, sempre que l’activitat ho permeti, és a l’aire lliure, els parcs i jardins de diferents zones i equipaments de la ciutat.

Les activitats proposades són diverses. Totes són gratuïtes, però és necessari fer inscripció prèvia a inscripcions.reus.cat o al telèfon de l'envelliment actiu 662 33 43 23. Consulteu-les en aquest enllaç.

Per primer any s'ofereix com a projecte pilot Espai d'estiu. Avis, àvies i nets i netes. El Mas Pintat obre les seves portes per als avis i àvies, i nets i netes de la ciutat. Espai matinal, a les Golfes del Mas Pintat, pensat per a que avis i àvies, amb els seus nets i netes, passin una estona de qualitat acompanyats de l'equip del SOAF.

Aquesta activitat respon a l’acció proposada en el Pla de famílies i en el Pla d’envelliment Actiu i Saludable local. Del dia 3 al 28 de juliol de 10 a 12 h, s'ofereix un espai dinamitzat per les professionals del Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies.

És un servei gratuït, però cal fer inscripció (una per família), clicant les setmanes que interessin, per poder organitzar-ho bé. Les inscripcions s'han de fer aquí o al 977 010 057.

 

cartell_activitats_destiu_per_a_la_gent_gran_2023-20230616131603.jpg

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges