Diumenge, 11 d'Agost de 2024

L'Ajuntament de Castellvell del Camp convoca els Pressupostos Participatius 2023/ 2024

Es destinaran 40.000 euros de la partida d'inversions

28 de Juny de 2023, per Redacció
  • El termini de presentació de propostes és de l'11 de juliol al 10 de setembre del 2023

    Cedida

L'Ajuntament de Castellvell del Camp ha convocat la tercera edició dels Pressupostos Participatius 2023-2024. La ciutadania proposarà i decidirà a què es destinaran 40.000 euros de la partida d'inversions dels pressupostos municipals de l'any 2024. La principal novetat d'aquesta convocatòria és que la proposta guanyadora no podrà recaure durant dues edicions seguides sobre el mateix equipament o bé municipal.

Tots els ciutadans empadronats a Castellvell del Camp, majors de 16 anys, i les entitats amb seu social al municipi podran participar en el procés de presentació de propostes, de l'11 de juliol al 10 de setembre del 2023. Les propostes admeses es posaran a votació popular, l'octubre del 2023, i els projectes escollits s'incorporaran al pressupost del 2024 per a la seva execució. Les propostes Les propostes es podran presentar presencialment a l'oficina d'atenció al ciutadà de l'Ajuntament de Castellvell del Camp o telemàticament, abans del 10 de setembre del 2023, mitjançant sol·licitud a través del web municipal www.castellvelldelcamp.cat.

Cada persona o entitat podrà presentar un màxim de dues propostes. Les idees presentades hauran de ser propostes d'inversió i el seu pressupost no podrà ser superior a 40.000 euros (IVA inclòs) i que no comprometin el pressupost d'altres anys. Aquestes hauran de ser de competència municipal i sobre béns de propietat municipal. Alhora, les propostes hauran de ser viables tècnica i econòmicament, amb un cost de manteniment sostenible i que es puguin executar en l'exercici del 2024.

Els projectes no suposaran la contractació de nou personal i hauran de ser inclusius, socialment equitatius i sostenibles ambientalment, amb visió col·lectiva i un impacte favorable per a una part majoritària dels veïns i veïnes del municipi. Novetat Enguany, com a novetat, la proposta guanyadora no podrà recaure durant dues edicions seguides sobre el mateix equipament o bé municipal. Per tant, s'exclouran del procés aquelles propostes presentades que incompleixin aquest criteri. Tampoc es podran presentar propostes d'urbanització parcial o total de carrers “no urbanitzats” del municipi (asfaltat, enllumenat, etcètera).

Pel que fa als òrgans del procés, hi haurà la Comissió de seguiment dels Pressupostos Participatius i una Comissió Tècnica, que tindrà com a funció assessorar sobre la viabilitat legal, tècnica i econòmica de les propostes presentades per la ciutadania i en farà un seguiment de l'execució

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges