Dimarts, 16 de Juliol de 2024

Vila-seca recupera 27 tones de restes orgàniques d'establiments turístics en poc més d'un any

Els residus tractats a la planta de compostatge de Torre d'en Dolça s'han convertit en set tones de compost

10 de Juliol de 2023, per
  • Tres persones, a la planta de compostatge

    ACN

Vila-seca ha recuperat 27 tones de restes orgàniques d'establiments turístics des del maig del 2022, principalment de Port Aventura World Resort i de l'hotel de Salou La Marinada. És el balanç del tractament de deixalles d'aquest tipus des de la posada en marxa de l'àrea de compostatge de Torre d'en Dolça.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural indica que els 27.000 quilos de residus orgànics s'han convertit en set tones de compost "d'alta qualitat". El departament també indica que l'estacionalitat turística de la zona es fa patent en les quantitats aportades, que varien dels 300 quilos setmanals a l'hivern fins al doble en temporada d'estiu. El compost obtingut té com a destí l'hort social de Càritas i l'ajuntament.

Els responsables del complex de tractament de residus han presentat aquest dijous els resultats en el marc de la conferència final del projecte europeu Sircles, un projecte en el marc del qual s'ha format 24 persones en matèria de compostatge. La iniciativa s'ha replicat al Complex Educacional de Tarragona, on s'ha instal·lat una àrea de cinc compostadors, que aviat començarà a funcionar, amb la voluntat de ser inspiració per a la creació d'altres plantes de compostatge a la zona. Sircles és un projecte que explora noves oportunitats d'ocupació adreçades a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

El programa aplica un model d'economia circular en l'àmbit del compostatge. Hi col·laboren deu socis de set països diferents, que treballen per crear nous projectes pilot d'àrees de compostatge o millorar-ne les existents. L'abast del projecte s'estén a tota la Mediterrània, amb quatre projectes pilot a l'illa d'Andros (Grècia), Bizerta (Tunísia), Biblos (Líban) i Aqaba (Jordània). A banda, a la Pulla (Itàlia) i a Ramallah (Palestina) s'està millorant l'efectivitat de plantes ja existents dins del marc de la mateixa iniciativa.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges