Dissabte, 10 d'Agost de 2024

La sequera provoca que la revetlla de Sant Magí es reformuli i se substitueixi la 'Remullada'

El programa tarragoní compta amb més de 140 actes on destaca els 30 anys dels Portants de l'Aigua i els 15 de la Imaginada

27 de Juliol de 2023, per ACN
  • La consellera de Cultura i Festes, Sandra Ramos, ha presentat el programa de les Festes de Sant Magí, acompanyada dels representants de les entitats col·laboradores

    Tjerk van der Meulen

Fa pocs mesos l'Ajuntament de Tarragona va anunciar que suspenia la revetlla de Sant Magí, la Remullada, a causa de la sequera. Aquest dimecres s'ha presentat la programació de la festa major de la ciutat i el consistori ha optat per la "Il·luminada". La festa començarà a partir dos quarts de dotze de la nit amb els elements simbòlics de cada any com son la síndria, el càntir, la petxina peregrina i el carro protagonitzaran un joc de llums, seguint el ritme de la música i dinamitzats com de costum per la companyia Pa Sucat, a la que s'hi sumarà el DJ de la Llum. A banda d'aquesta festa, la programació enguany compta amb més de 140 actes on destaca el 30è aniversari dels Portants de l'Aigua i els 15 de la Imaginada. Tindrà lloc del 12 al 19 d'agost.

El 17 d'agost, els Portants, com cada any començaran la baixada cap a Tarragona, que culminarà el 18 amb l’Arribada i Entrada a la ciutat. Però aquest ritual, que es va repetint any rere any des de 1843, ha tingut diferents configuracions segons l'època, però des de fa 30 anys que se celebra tal i com el coneixem avui.

D'altra banda, la Imaginada té aquest 2023 una cinquantena d'actes que integren la festa al Camp de Mart. Aquesta entitat celebra el 15è aniversari amb novetats com la de recuperar l'espai Art Corner o espectacles destacats com el de Clara Peya.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges