Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Acaben les obres dels dos nous trams de carril bici de l'avinguda de Bellissens

Els trams són el compresos entre l’Hospital Universitari Sant Joan i l’Escola d’Horticultura i entre aquesta i la carretera T-11

31 de Juliol de 2023, per Reusdigital.cat
  • Carril bici de l'avinguda de Bellissens

    Cedida

L'Ajuntament de Reus ha finalitzat les obres de construcció dels dos trams dels carrils per a bicicletes de l'avinguda de Bellissens, un entre l’Hospital Sant Joan i l’Escola d’Horticultura; i l'altre entre l’Escola d’Horticultura i la carretera T-11.

Els projectes compten amb finançament Next Generation de la Unió Europea, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Tram Hospital-Horticultura

L'obra, adjudicada a l'empresa Izer Ingenieria y economia SL per un import de 189.171,39 euros, ha consistit en la creació de nous carrils per a bicicleta segregats en calçada, en quatre trams de l’avinguda de Bellissens segons la seva configuració: la continuïtat dels dos carrils bicis ja existents a banda i banda de l’avinguda Bellissens mitjançant la inserció d’un nou pas de bicicletes transversal a la calçada paral·lel al pas de vianants semaforitzat existent abans de la rotonda amb l’avinguda Universitat, el tram amb carrils bicis existents de l’avinguda de Bellissens entre la rotonda anterior i l’Hospital Sant Joan, en aquest tram es mantenen els carrils bici bidireccionals existents a banda i banda de l’avinguda Bellissens, la inserció d'un carril per sentit a banda i banda de la plataforma que forma l’avinguda de Bellissens i el carril de servei lateral al carrer de l’Uruguai, i al tram comprès entre la rotonda amb el carrer de l’Argentina i l’Escola d’Horticultura, la inserció d'un carril per sentit a banda i banda de l’actual plataforma de l’avinguda de Bellissens.

Tram Horticultura-T-11

L'obra va ser adjudicada a l'empresa Tecnologia de Firmes SA amb un pressupost de 120.854,80 euros. El projecte executat inclou la implementació dels nous carrils bicicleta segregats en calçada al tram que resta de l’avinguda Bellissens fins a la rotonda de la carretera T-11. Els nous carrils bici projectats corresponen a la solució de carril bici segregat en calçada.

S’insereix un carril unidireccional per sentit a banda i banda de l’actual plataforma de l’avinguda de Bellissens. A la major part del tram la l’actual plataforma és suficientment ampla per inserir la nova secció projectada i no es necessita ampliació de plataforma. Únicament al final del projecte, arribant a la rotonda amb la T-11, la inserció de la nova secció projectada obliga a una petita ampliació del carril de sortida existent.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges