Dijous, 18 de Juliol de 2024

Les obres de construcció del Centre Cívic Gregal avancen segons el calendari previst

Els treballs superen actualment el 12% d'actuació

01 d'Agost de 2023, per Reusdigital.cat
  • Visita d'obres de l'alcaldessa Sandra Guaita al Centre Cívic Gregal

    Cedida

Les obres de construcció del Centre Cívic Gregal avancen d’acord al calendari previst segons ha afirmat l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, durant la visita que ha fet al futur equipament, en el marc del programa de visites que té en marxa per conèixer de primera mà l’estat de les principals inversions municipals en execució. A la visita també hi ha ass istit la regidora de Relacions Ciutadanes, Mar Escoda.
 
Els treballs de reforma de la nau magatzem de vins del Palau Boule, al barri de Niloga, per a la construcció del nou Centre Cívic Gregal superen actualment el 12%. Els treballs han de permetre construir un nou espai de referència per a la zona i per al conjunt de la ciutat, que permeti potenciar els vincles entre la ciutadania, ubicar serveis municipals i de les entitats, i ampliar l’oferta de cursos i tallers tradicional dels equipaments cívics.
 
El projecte inclou la remodelació urbanística a l’entorn del carrer de Castellvell, que consistirà en l’ampliació de voreres, reducció de l’espai viari amb un sol carril de circulació lenta i l’execució a la cruïlla amb el carrer d’Antoni Gaudí d’una zona elevada de pas prioritari de vianants.
 
L’obra de l’edifici i la urbanització vinculada, adjudicada a l’empresa José Antonio Romero Polo amb un pressupost de 2.302.589,14 euros (IVA inclòs), està executada en un 10,13%. S'han executat els enderrocs interiors, els rebaixos de terreny, les excavacions interiors, la fonamentació i la xarxa de sanejament. La solera, les impermeabilitzacions i aïllaments interiors estan gairebé acabades. També s’han iniciat els treballs d'estructura metàl·lica interior i el repicat i sanejat de les façanes. Durant l'estiu s'executarà l'estructura de l'edifici.
 
El segon lot, corresponent a la urbanització del carrer de Castellvell i a la cruïlla amb el carrer de Gaudí, s’ha executat el 14,44%. L’obra es va adjudicar a l’empresa Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada SA, amb un pressupost de 211.381,57 euros (IVA inclòs). Els treballs es porten a terme durant el període d'estiu per interferir el mínim possible amb l'horari escolar i amb la circulació de vehicles. Fins ara s'han executat els enderrocs i retirada de paviments existents. Ara s'iniciaran els treballs de passos d'instal·lacions.
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges