Dissabte, 20 de Juliol de 2024

Les coses (i les escombraries), millor en el seu lloc

La nostra lluita per desbloquejar la congelació salarial continuarà i anirem elevant el nivell de les nostres accions. El nostre interlocutor real és qui té la possibilitat d'obrir vies de solució al conflicte, que no és un altre que l'ajuntament, autor exclusiu d'una licitació que imposa la congelació salarial per a ser viable. Així són les coses i les de les escombraries, millor en el seu lloc.

La nostra posició és ferma i transparent: plantegem una plataforma de conveni més que raonable, que està fins i tot per sota del que s'ha obtingut recentment en algun ajuntament pròxim. I si la negociació del nou conveni de Reus està encallada en la congelació salarial es deu, en l'origen, a una licitació tramposa. Ho vam dir en el seu moment, que aquesta licitació escanyaria la negociació col·lectiva i així ha estat. Cal recordar que la licitació la va fer de la “a” a la “z” el propi ajuntament.

Una licitació que no inclou cap clàusula de protecció de la nostra negociació col·lectiva. I ara ens veiem en una situació diabòlica, on la direcció de l'empresa ens presenta un marge de maniobra zero i el govern municipal es treu de damunt el problema quan, molts, però molts altres ajuntaments de Catalunya han implementat mesures correctores per a evitar i esmenar el que, ara com ara, sofrim la plantilla de les escombraries de Reus: congelació salarial per als pròxims quatre o cinc anys.

Paradoxalment, va ser el propi regidor titular del servei, Daniel Marcos, qui em va indicar, directament i personalment, que havíem de plantejar un nou conveni que ens equiparés als empleats municipals, però quan ha arribat l'hora de la veritat, enfront de les nostres propostes raonables i moderades, amaga les seves paraules.

Quants ajuntaments de Catalunya tenen una situació de congelació salarial del servei de sanejament urbà? Cap. No serà que aquests ajuntaments han pres la iniciativa i s'han anticipat als problemes? Per descomptat que sí. Per què s'amaga l'alcaldessa després de suposats murs infranquejables dels alts funcionaris municipals? Haurà de ser ella qui respongui a aquesta pregunta, però no sembla lògic que el que és possible i ajustat a llei en altres ajuntaments, a Reus resulti inviable.

Existeixen solucions al problema i la nostra voluntat de diàleg i negociació és permanent, però el que no hi ha és voluntat política real i competent per part de l'ajuntament, que sembla estar absent d'aquest conflicte, com que la cosa no va amb ells ni amb la ciutat.

Miguel Pérez Ortiz és president del comité d'empresa de la UTE Reus Net.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Despertaferro   04 de Juliol de 2024

Vaya tela

Sempre fent xantatge,pq no parleu de com entra la gent a treballar en aquesta empresa i que cobreu més que molts treballadors d empreses municipals.

Reportatges