Dimecres, 31 de Juliol de 2024

Cornudella de Montsant celebrarà el 45è Aplec de la Sardana el 13 d'agost

El cartell d'enguany reprodueix una obra de Josep M. Morató Aragonès, amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del pintor reusenc

13 d'Agost de 2023, per Reusdigital.cat
  • El cartell d'enguany reprodueix una obra de Josep M. Morató Aragonès, amb motiu del entenari del naixement del pintor reusenc

    Cedida

La plaça de la Vila de Cornudella de Montsant acollirà el XLVè Aplec de la Sardana, que se celebrarà el proper diumenge 13 d'agost, organitzat pel Grup Sardanista Montsant.

La cobla convidada serà La Cossetània de Tarragona, que donarà inici a l'aplec, a les 7 de la tarda, amb la sardana 'Maria de les trenes', de Josep Saderra i Puigferrer. Entre el repertori destaca el 'Cant a Cornudella', de Tomàs Sagué i Camó, dedicada al poble, i que serà la 'Sardana de Germanor' que tancarà l'aplec de tarda.

A les 8 del vespre, tindrà lloc l'encesa dels focs per la preparació del Sopar de germanor, que es farà a la mateixa plaça. El sopar és a base de: pa torrat amb llonganissa o arengada; per als més petits: pernil dolç i per als avis: botifarra negra i cansalada.

A les 10 de la nit, es reprendrà l'aplec amb la sardana '125 anys a Torroella', de Jordi Molina i Membrives. El repertori de nit de La Cossetània inclourà peces tan conegudes com 'És la Moreneta', d'Antoni Carceller i Tosca, o tant populars entre el jovent com el 'Coti x coti' dels The Tyets, arranjada per Xavi Ventosa. La darrera sardana, 'Bona Festa', de Josep Vicens i Julí, serà ballada en una sola anella.

Un cartell especial

Enguany, el cartell del 45è aplec de la Sardana de Cornudella ha estat dissenyat per Lucas Carrascosa i protagonitzat per un dibuix del pintor reusenc Josep M. Morató i Aragonès (Reus, 21 de maig 1923 - Barcelona, 5 de maig 2006), l'any en què es commemora el seu naixement.

La commemoració, organitzada per l'Arxiu Morató Aragonès (AMA), en col·laboració amb diverses entitats i professionals del món de la cultura, programarà actes tant a Reus, la seva ciutat natal, com a Cornudella de Montsant i Barcelona. S'organitzaran taules rodones, exposicions i mostres documentals i fotogràfiques, que ens descobriran les claus per entendre la seva prolífica trajectòria.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges