Dijous, 18 de Juliol de 2024

Accessibilitat, salut i coneixement, eixos del taller internacional d'arquitectura i transformació urbana de Reus

La iniciativa tindrà lloc del 28 d’agost al 8 de setembre a Cal Massó

17 d'Agost de 2023, per Reusdigital.cat
  • Mapa de Reus

    Mapautil

L’Ajuntament de Reus i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili organitzen la segona edició del taller internacional de reflexió sobre àrees estratègiques per a la transformació de la ciutat. Sota el títol “the linked city”, l’EAR RAW’23 (Reus Architecture & Urban Design International Workshop) comptarà amb la participació d’alumnes i professors de les dues institucions organitzadores i de les universitats de Gènova, Zúrich, Barlet School de Londres i Brussel·les. Les sessions tindran lloc del 28 d’agost al 8 de setembre a Cal Massó, i el seu objectiu és establir un marc de col·laboració entre l'Ajuntament, la URV i les altres universitats europees.

El treball es fixarà a partir de tres principals temàtiques amb especial incidència en la ciutat contemporània: la ciutat accessible, la ciutat saludable i la ciutat del coneixement. Pel que fa al marc geogràfic, aquesta reflexió s’estructura sobre les diferents situacions urbanes que presenta l’eix de Reus nord-sud, entre l’Institut Pere Mata i l’Hospital Sant Joan i sota el lema “d’hospital a hospital, d’estació a estació”.

 

La ciutat del coneixement, saludable i accessible

 

El dimarts 29 d’agost tindrà lloc la reflexió a l’entorn de les estratègies d’innovació urbana i recerca amb l’objectiu de posicionar Reus en el debat sobre qüestions referents a la morfologia urbana, l’evolució funcional de la xarxa integrada d’equipaments, el paper de l’espai públic o les oportunitats associades a les noves tecnologies en relació als recursos existents. El debat s’emmarca en la voluntat de convertir la ciutat en un laboratori viu per a la innovació (de promoció, recerca i experimentació en infraestructures, productes o serveis), alineat amb els objectius del pla estratègic Reus Hortitzó 32. El representant de l’Ajuntament serà l’arquitecte Gabi Bosques i la ponent internacional, la professora Carmen Andriani, de la universitat de Gènova.

El debat a l’entorn de la ciutat com a entorn saludable per al desenvolupament de les persones tindrà lloc el 31 d’agost. El diàleg entre el coordinador de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus, Cándido Álvarez, i la Directora del Wohnforum de l’ETH de Zurich pivotarà al voltant de les estratègies per garantir un model de ciutat on la ciutadania tingui accés als actius necessaris per dur a terme una vida saludable i disposi d’un suport emancipador per trencar el cicle de la pobresa. En aquest sentit, es presentaran i analitzaran propostes i accions per promoure una ciutat cohesionada, resilent a l’emergència climàtica i uns barris habitables, acollidors i segurs per a les diferents condicions i formes de viure de les persones que hi viuen

El dilluns 4 de setembre, per tancar el cicle, tindrà lloc el bloc de debat relacionat amb l’accessibilitat i amb les estratègies de mobilitat. L’Ajuntament de Reus treballa amb la voluntat de transformar el model de mobilitat urbana i interurbana de la ciutat, amb un ambiciós projecte de pacificació del trànsit, incorporant carrils bici o l'articulació dels espais públics com intercanviadors entre modes. El diàleg serà entre l’enginyer Marc Prades, com a representant de l’Ajuntament de Reus, i la professora de la KU, Leuven Livia de Bethune, projectista de la línia 9 del tramvia de Brussel·les. 

 

RAW 2021

 

La primera edició va tenir lloc el 2021, i en aquella ocasió va centrar el debat en la mobilitat i intermodalitat, l’emergència habitacional i el patrimoni postindustrial.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges