Dimecres, 17 de Juliol de 2024

Treballada victòria del Reus Deportiu Virginias a Sant Just Desvern

El resultat (3-4) classifica el conjunt roig-i-negre per a la fase final de la competició

30 d'Agost de 2023, per Jordi Benavent
  • Imatge del partit entre el Sant Just i el Reus Deportiu

Artur Àvila

El pavelló municipal de la Bonaigua de Sant Just Desvern ha aplegat, aquest dimarts, la segona victòria del Reus Deportiu Virginias a la Frit Ravich Lliga Catalana d’hoquei patins. Els de Jordi Garcia, després del triomf contra el Lleida Llista  per 2 gols a 1, necessitaven guanyar per certificar la classificació per a la fase final de la competició, la qual obre la temporada d’hoquei patins. Un gol als darrers segons de Marc Julià ha servit per remuntar (3-4) un partit que s’havia posat 3 a 0 favorable a un Sant Just molt lluitador.

La principal novetat de l’equip reusenc ha estat el retorn de Marc Julià a l’equip.  L'olotí va ser l’home descartat en el primer enfrontament dels roig-i-negres la setmana passada, en lloc de Sergi Aragonès.

No ha començat gaire bé l'encontre per als reusencs, que s’han vist sorpresos per un Sant Just amb ganes d’agradar als seus aficionats aplegats en l'estrena del seu equip, que aquesta temporada jugarà a l’OK Lliga. Cristian Rodríguez, ha aprofitat un contracop dels locals per sorprendre a Càndid Ballart i inaugurar el marcador, al cap de 8 minuts de partit (1-0).

El gol ha obligat els reusencs a cercar la porteria dels santjustencs i, a poc a poc, han posat a prova el porter Elagi Deitg. No obstant, qui tornarien a veure porteria serien els jugadors entrenats per Mia Ordeig, quan Edu Fernández ha finalitzat una jugada "teva-meva" per fer pujar el 2 a 0.

Pocs segons després, David Gelmà no ha aprofitat una falta directa que hagués servit per reduir diferències. Els minuts han anat passant i els reusencs continuaven topant-se amb l’exporter del Lleida Llista fins que s‘ha arribat al temps de descans amb el 2 a 0, en contra, a l’electrònic.

Jordi Garcia havia de canviar moltes coses si volia capgirar el marcador, i a la represa, els de Jordi Garcia han sortit decidits a buscar la porteria rival. Al minut 30, Marc Julià, ha tingut la primera oportunitat per reduir les diferències des del punt de penal, però, novament, un Elagi Deitg encertat ha evitat el gol roig-i-negre.

Pocs segons després, ha estat el Sant Just qui ha posat a prova el porter Càndid Ballart des de la pilota aturada, amb la desena falta del Reus. Joan Pujalte, no ha fallat en la falta directa i ha posat un 3 a 0 que semblava definitiu.

El partit s’ha anat complicant amb un joc soterrani que aturava constantment el joc. Diego Rojas tampoc ha aprofitat una nova falta directa, però, quan els de Mia Ordeig jugaven en inferioritat, un potent xut de Martí Casas ha reduït la diferència amb el 3 a 1. El gol ha servit perquè els jugadors reusencs creguessin en la remuntada i Marc Julià, sortint des de darrere la porteria, ha posat un engrescador 3 a 2 al marcador, quan encara faltaven 14 minuts per finalitzar el partit.

Amb aquest gol, els reusencs han accelerat el joc, que s’han abocat a l’atac buscant l’empat, mentre que el Sant Just  ha anat perdent força. Als dos minuts del final, una passada al segon pal l’aprofita l’argentí Maxi Oruste per establir l’empat a 3 gols.

I quan semblava que tot finalitzaria amb el repartiment de punts, un fort  xut de Marc Julià, des de mitja pista, quan faltaven 20 segons per al final, ha servit per fer el 3 a 4 definitiu i donar la victòria i la classificació al Reus. Una fase final que es disputarà els dies 16 i 17 de setembre, al pavelló Maria Víctor del Palau-Solità de Plegamans.

Fitxa del partit:

HC Sant Just: Elagi Deitg: Cristian Rodríguez, Joan Pujalte, Iñaki Cabezas i Gerard Miquel.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Ferran Giménez, Marc Julià, Martí Casas i Diego Rojas.

Àrbitres: David Godia i Gerard Gorina.

Gols: (‘8) 1-0 Cristian Rodríguez; (’14) 2-0 Edu Fernández; (’31) 3-0 Ferran Pujalte (f.d.); (’33) 3-1 Martí Casas; (’36) 3-2 Marc Julià; (’48) 3-3 Maxi Oruste i (49’40”) 3-4 Marc Julià.