En una reunió d'aproximadament tres quarts d'hora a l'Ajuntament de Reus, diversos representants polítics de la ciutat han pogut plantejar i posar sobre la taula diverses qüestions a la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, que afecten al municipi i al conjunt de la regió metropolitana, com ara la situació de l'estació d'autobusos de Reus i el projecte del TramCamp.
Després de l'arribada al palau municipal i de la signatura oficial al Llibre d’Honor del consistori, Capella ha compartit en quin punt es troba Reus, i la seva àrea d'influència, en temes de mobilitat i habitatge. La consellera assegura que el Govern està a la "plena disposició" de Reus per treballar els plans directors d'Urbanisme i garantir que s'apliqui la Llei d'Habitatge -cal recordar que Reus es va declarar "zona tensa", quant a qüestions d'habitatge, en la memòria de la Generalitat-. Tot plegat, per tal d'abordar el futur de la "segona", i "rica en tots els sentits", àrea metropolitana del país, sota una visió "de conjunt".
L'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha assenyalat que el moment actual és "històric" i ha posat sobre la taula els "canvis importants que afecten al dia a dia de la ciutadania". Entre d'altres, cal destacar la problemàtica de l'estació d'autobusos, la futura estació de tren de Bellissens, el TramCamp o la coneguda com a carretera de Misericòrdia, direcció Cambrils.
Ambdues comparteixen un objectiu clar, que és apostar per canvis en la mobilitat, una mobilitat que ha de ser sostenible i ha de garantir el dret que en té la ciutadania.
"Rodalies no garanteix el dret a la mobilitat i afecta a milers de ciutadans del nostre país"
Després que la setmana passada es produís el descarrilament d'un tren de mercaderies a la via ferroviària R15, i de múltiples incidències més a altres línies del servei de transport, la conselleria de Territori continua demanant al Ministeri de Transport que es faci un "traspàs integral de Rodalies" a la Generalitat. En paraules de Capella, la Generalitat vol tenir "la capacitat de prendre les decisions en tot allò que afecta a la mobilitat del país perquè és una manera de cosir el país sencer i de garantir el dret a la mobilitat", un dret que "en aquests moments Rodalies no garanteix i afecta a milers de ciutadans del país".
Ester Capella ha conclòs que tot plegat afecta a la vida diària de moltes persones, en diversos afers que requereixen una rigurosa puntualitat, com ara arribar a la feina, i que tenen conseqüències, també, a nivell global i econòmic.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics