Diumenge, 29 de Setembre de 2024

Sandra Guaita: 'Canvis importants que afecten al dia a dia de la ciutadania és el que hem posat sobre la taula'

La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, ha visitat Reus per fer un seguiment de les problemàtiques del territori

31 d'Agost de 2023, per Raúl Rodríguez
  • Signatura de la consellera Capella al Llibre d’Honor de l'Ajuntament de Reus

    Raúl Rodríguez

En una reunió d'aproximadament tres quarts d'hora a l'Ajuntament de Reus, diversos representants polítics de la ciutat han pogut plantejar i posar sobre la taula diverses qüestions a la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, que afecten al municipi i al conjunt de la regió metropolitana, com ara la situació de l'estació d'autobusos de Reus i el projecte del TramCamp.

Després de l'arribada al palau municipal i de la signatura oficial al Llibre d’Honor del consistori, Capella ha compartit en quin punt es troba Reus, i la seva àrea d'influència, en temes de mobilitat i habitatge. La consellera assegura que el Govern està a la "plena disposició" de Reus per treballar els plans directors d'Urbanisme i garantir que s'apliqui la Llei d'Habitatge -cal recordar que Reus es va declarar "zona tensa", quant a qüestions d'habitatge, en la memòria de la Generalitat-. Tot plegat, per tal d'abordar el futur de la "segona", i "rica en tots els sentits", àrea metropolitana del país, sota una visió "de conjunt".

L'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha assenyalat que el moment actual és "històric" i ha posat sobre la taula els "canvis importants que afecten al dia a dia de la ciutadania". Entre d'altres, cal destacar la problemàtica de l'estació d'autobusos, la futura estació de tren de Bellissens, el TramCamp o la coneguda com a carretera de Misericòrdia, direcció Cambrils. 

Ambdues comparteixen un objectiu clar, que és apostar per canvis en la mobilitat, una mobilitat que ha de ser sostenible i ha de garantir el dret que en té la ciutadania.

"Rodalies no garanteix el dret a la mobilitat i afecta a milers de ciutadans del nostre país"

Després que la setmana passada es produís el descarrilament d'un tren de mercaderies a la via ferroviària R15, i de múltiples incidències més a altres línies del servei de transport, la conselleria de Territori continua demanant al Ministeri de Transport que es faci un "traspàs integral de Rodalies" a la Generalitat. En paraules de Capella, la Generalitat vol tenir "la capacitat de prendre les decisions en tot allò que afecta a la mobilitat del país perquè és una manera de cosir el país sencer i de garantir el dret a la mobilitat", un dret que "en aquests moments Rodalies no garanteix i afecta a milers de ciutadans del país".

Ester Capella ha conclòs que tot plegat afecta a la vida diària de moltes persones, en diversos afers que requereixen una rigurosa puntualitat, com ara arribar a la feina, i que tenen conseqüències, també, a nivell global i econòmic.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges