Divendres, 30 d'Agost de 2024

Reus viu el naixement del Superadrac

El primer element festiu inclusiu de la ciutat s'ha presentat aquest dissabte

16 de Setembre de 2023, per Jordi Garcia Arnau
  • El Superadrac, en la seva presentació al Mercadal

    Tània Sala

Aquest dissabte, a la plaça del Mercadal, s'ha presentat el Superadrac o el Drac de la Superació, el primer element inclusiu de la ciutat, pensat perquè el pugui fer ballar tothom, fins i tot les persones amb TEA o les que vagin en cadira de rodes. El Superadrac és un projecte de l'Associació Supera't de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista i les seves famílies de Reus. 
 
La seva creació, d'inspiració modernista i oriental, ha anat a càrrec dels artesans del taller Avall. El vestuari ha estat encarregat a El Barato, mentre que  l'acompanyament musical de l'element inclusiu ha estat ideat per Dani Carbonell, de l'Aula de Sons. El drac traurà aigua o foc i comptarà amb una música no estrident, un vestuari i una dansa pròpia, tot adaptat a les diferents capacitats sensorials. Si es necessita, es podrà fer ballar amb cadira de rodes. 
 
Segons els seus promotors, l’origen del drac va sorgir en detectar que no tothom podia gaudir de la festa major en igualtat de condicions. Amb la voluntat d’apropar la cultura a tota la població, independentment de les seves capacitats sensorials i motrius, es va crear aquesta figura, que té com a principals valors: la superació, la inclusió, la fortalesa, la resistència i la protecció.
 
Els dracs de Reus i Riudoms, la Cucafera i la música de Tarotes de l'Aula de Sons han acompanyat al Superadrac en la seva presentació. A més, el cantautor Ariel Santamaria l' ha dedicat una cançó.
 
A l'acte, també hi ha hagut parlaments de la presidenta de la Diputació de Tarragona Noemí Llauradó, del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus Daniel Recasens, i del segon tinent d'alcalde Josep Bages.
 
Un cop acabat l'acte, els tres elements festius presents a la plaça han fet una cercavila per la ciutat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics