Dissabte, 17 d'Agost de 2024

La Solpostada assegura la seva continuïtat després de la bona acollida de la primera edició

L'últim concert de la Solpostada es va haver de traslladar a l’auditori del Castell del Paborde per la previsió de pluja

19 de Setembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • Una food truck de la Solpostada

    Ekaitz Sánchez

La Solpostada, la nova proposta cultural de l’Ajuntament de la Selva del Camp que ha maridat concerts de formacions del territori amb vins de proximitat al terrat del Castell del Paborde, ha tancat la seva primera edició amb èxit absolut d’assistència. La bona rebuda d’aquest projecte per part del públic dona per assegurada la seva continuïtat.

Així ho ha afirmat Laura Girona, regidora de Cultura de l’Ajuntament, que ha valorat molt positivament la iniciativa. La Solpostada, ha apuntat Girona, s’ha convertit en un revulsiu “que ha dinamitzat l’oferta cultural de la Selva en un període orfe d’aquest tipus d’activitats al poble”, i també en un aparador “que servit per promocionar la riquesa musical i vinícola de les nostres terres”.

El cicle també ha aconseguit “fidelitzar una part important del públic, molt especialment, el selvatà” i ha donat un valor afegit al terrat del Castell del Paborde, “un dels espais més emblemàtics del poble, amb vistes a l’entorn natural del puig de Sant Pere i el nucli antic de la Selva”, i que molt sovint resta desaprofitat. La regidora també ha lloat l’ambient que s’ha pogut respirar en cadascun dels cinc concerts, amb assistents “de totes les edats i vinguts d’arreu del Camp de Tarragona”.

El temps obliga a traslladar la cinquena i última Solpostada a l’auditori del Castell

La previsió de pluja de divendres 15 de setembre va portar, a última hora, a traslladar la ubicació de la darrera Solpostada a l’auditori del Castell del Paborde. Tot i el canvi, que va permetre guanyar més espai, el recinte va tornar a quedar petit. En aquesta aquesta ocasió, el públic va gaudir de la música de la formació selvatana Laia Masdeu Trio i els vins del Genium Celler.

La veterana violinista selvatana Laia Masdeu, amb més de vint-i-cinc anys sobre els escenaris i estretament vinculada a l’activitat musical del poble, va estar acompanyada de Jordi Mestres a la guitarra i de Fernando García-Ramos a la bateria per viatjar a través del soul, el funky i el jazz amb un repertori farcit de clàssics d’aquests gèneres. A l’apartat vinícola, el Genium Celler, oriünd de Poboleda, va deixar tastar una selecció de les seves especialitats. Fundat l’any 2002, quan sis famílies amb llarga tradició en el conreu de les vinyes decideixen unir-se per elaborar un vi de qualitat amb el raïm dels seus cultius i sota la supervisió de l’enòloga Roser Amorós, el Genium Celler defensa la passió pel vi arrelada a una identitat que cal refermar dia a dia.

Per tal d’arrodonir el cicle, la cinquena i última Solpostada va comptar amb la presència d’una food truck, amb què els assistents han pogut assaborir les propostes gastronòmiques amb inspiració canadenca d’Adri Food Truck.

Cinc Solpostades amb l’aforament complet

La primera Solpostada arrencava el divendres 18 d’agost amb Èlia Bastida Trio i una selecció vinícola a càrrec del selvatà Celler Mas d’en Baiget. Èlia Bastida, una de les millors violinistes jazzístiques de l’estat, va teixir confidències musicals amb el reconegut Joan Chamorro al contrabaix i Josep Traver a la guitarra. Les xifres ja van superar totes les expectatives i ràpidament es va haver de penjar el cartell d’aforament complet.

Aquesta seria la tònica de la resta de Solpostades. La segona d’elles va tenir lloc el divendres 25 d’agost amb la fusió musical del duet catalano-argentí d’Olvido Lanza i César Angeleri, maridat amb les propostes de Nini Vins Naturals, procedents de les Terres de l’Ebre. El multiinstrumentista barceloní Sergi Estella va creuar l’equador del cicle amb un concert, l’1 de setembre, que va brindar amb els vins del prioratí celler Joan Simó. Per la seva banda, la formació camptarragonina Small River Dicie i la bodega amb arrels selvatanes Estones-Vins de Mas Sersal van ser els protagonistes de la Solpostada del passat 8 de setembre. Cadascuna de les sessions han estat conduïdes per les actrius selvatanes Roser Martínez i Encarna Laínez, que s’han encarregat de presentar les formacions musicals i els cellers participants.

El cicle cultural, promogut des de l’Ajuntament de la Selva del Camp, ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa de Músiques a Catalunya i l’Associació Cultural Anima’t.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges