Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Blanco assegura que en un any els serveis de Rodalies seran 'millors'

El president de Renfe subratlla que la puntualitat dels trens es xifra en el 93% a Catalunya

26 d'Octubre de 2023, per ACN
  • El president de Renfe, Raül Blanco, durant la seva intervenció

    ACN

El president de Renfe, Raül Blanco, s'ha compromès a continuar invertint a Rodalies i ha assegurat que els serveis seran "millors" l'any vinent, malgrat la "complexitat" de la xarxa ferroviària de Catalunya. "En un any tindrem nous trens, molts trams del corredor mediterrani, necessaris per a la competitivitat de Catalunya i Tarragona", ha afirmat durant la seva intervenció en les Jornades Gresol, que se celebren aquest dijous. També ha defensat que la puntualitat dels serveis es xifra en el 93%, segons les darreres dades d'un estudi europeu. "Superem algunes àrees metropolitanes europees, són puntualitats molt situades en l'àmbit de la mitja espanyola i europea", ha valorat respecte a les queixes dels usuaris per les últimes incidències.

En el seu discurs, Blanco també ha reivindicat que el grau de satisfacció dels usuaris de tots els serveis de Renfe se situa en el 7,9 sobre 10, segons l'enquesta d'Òmnibus feta pel centre d'Estudis d'Opinió. "Se situa en un 7,7 a l'alçada dels serveis públics més valorats dins de l'àmbit de la Generalitat, que és la titular del servei de Rodalies", ha dit el president. "El nostre compromís és continuar millorant, hi ha marge de millorar i de continuar invertint i evolucionant", ha remarcat.

També ha recordat que el pressupost del pla de Rodalies 2020-2025 és de 4.622 milions d'euros i ha subratllat que les inversions fetes a la demarcació de Tarragona des de 2020 fins a l'actualitat s'han xifrat en uns 175 milions d'euros. A la vegada, ha afirmat que la "quota" de mercaderies des del territori s'ha d'incrementar perquè el seu transport està "molt endarrerit" respecte a la mitjana europea.

Blanco ha admès que la xarxa de ferrocarrils a Catalunya és "molt complexa" per la seva extensió de 3.000 quilòmetres que van des de Tortosa, passant per Barcelona, fins a Portbou. "Són serveis que comparteixen la infraestructura, serveis interurbans, de mitjana i llarga distància i mercaderies, amb obres pel corredor, qualsevol incidència que hi ha, es perd resiliència per gestionar-la, però cal tenir la consciència que s'està invertint amb intensitat i, que, per tant, els serveis seran molt millors no en cinc anys sinó en un any", ha argumentat. A més, ha defensat que l'impacte directe anual de Renfe a Catalunya és de 800 milions d'euros.

Tot plegat, el president de Renfe ho ha dit en el marc de la 22a Jornada Gresol, on un centenar d'empresaris han debatut al voltant de diferents propostes enfocades a donar un nou impuls a la indústria i millorar l'economia catalana. Entre els ponents, també s'ha comptat amb la presència del secretari general d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, Francisco Blanco, qui ha subratllat que les empreses espanyoles tenen una "oportunitat d'or" en la que ha titllat de quarta revolució industrial.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges