Divendres, 16 d'Agost de 2024

L’Accents porta La Ludwig Band i Renaldo & Clara a Reus i Altafulla

El grup empordanès presenta 'Gràcies per venir' aquest divendres al Bartrina i la formació lleidatana liderada per Clara Viñals presenta dissabte 'La boca aigua' a La Violeta d'Altafulla

27 d'Octubre de 2023, per Reusdigital.cat
  • Renaldo& Clara actua aquest dissabte a Altafulla

    Cedida

La desena edició de l’Accents (www.festivalaccents.cat) porta aquest cap de setmana els concerts d’estrena a les comarques de Tarragona dels nous discos de La Ludwig Band i de Renaldo & Clara al Teatre Bartrina de Reus -divendres a dos quarts de 9 del vespre- i a la Violeta d’Altafulla - dissabte a les 8 del vespre-, respectivament.

Les entrades per les dues actuacions es poden adquirir de forma anticipada a www.teatrebartrina.cat i a www.codetickets.com, amb preus que van dels 10 als 18 euros.

Connexió Alt Empordà- Baix Camp

L’Andreu, el Gabriel, el Lluc, el Quim, el Pau i el Roger són el segon millor grup d’Espolla (Alt Empordà), la Ludwig Band. Sonen a pop-rock festiu, folk pedant, cançons de pastorets i s’escolten heptasíl·labs que parlen de la vida i rimes assonants. Arriben a Reus una setmana després d’editar el seu esperat disc Gràcies per venir, que els ha de convertir en una de les principals referències la música al nostre país.

El grup liderat per Quim Carandell, d’una nissaga familiar originària de Reus, va formar-se el 2017. Tres anys més tard, en plena pandèmia, publiquen el primer disc de llarga durada titulat Al límit de la tonalitat (The Indian Runners 2020). Un àlbum concebut des del poprock més clàssic fins al folk més local amb arranjaments ordits amb delicadesa. Vuit cançons de Marta a Judes amb influències directes de la cançó rock de Pau Riba o del pop melós d’ABBA.

En només un any publiquen un nou disc, titulat 'La mateixa sort' (The Indian Runners 2021) amb el que guanyen el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de l’any i el Premi Cerverí a la millor lletra en català per S’ha mort l’home més vell d’Espolla, que els consolida com un dels valors emergents més interessants de l’escena catalana.

Ara arriben amb un nou disc sota el braç titulat 'Gràcies per venir' i és que si per alguna cosa destaca La Ludwig Band és per ser un grup molt prolífic. Creat en poc més d’un any, el disc que potencia l’esperit coral de la banda d’Espolla, amb arranjaments que s’eleven cap a sonoritats enfocades al directe, sense deixar de banda les harmonitzacions ordides i delicades.

Estrena de l’Accents a Altafulla

El grup lleidatà Renaldo& Clara, liderat per la lleidatana Clara Viñals, aterrarà de nou a l'Accents per estrenar la localitat d'Altafulla com a seu del festival amb el quart disc de la formació que comença amb el que podría ser un avís del que vindrà: 'Així com un globus també s'infla el cor'. Igual que un globus, les seves cançons s'escapen de les mans fins perdre's de vista i exploten amb un soroll brusc que espanta a qui agafa desprevingut. A 'La boca aigua' (Primavera labels) hi trobem tot el que ha fet de Renaldo & Clara un dels grups més importants del panorama català: pop, canvis imaginatius que fan que les cançons semblin tenir dos tornades diferents, ritmes de hip hop antic, arranjaments fresquísims i unes lletres enverinades i exactes que ens parlen de gairebé tots els estats de l'amor.

Totes les cançons estan co-produïdes per Clara Viñals -juntament amb Innercut, Joan Borràs o Hidrogenesse- afegint a la seva paleta de sons ritmes de funk brasiler i garatge ("S'està millor al carrer"), o de reggaetón suau imaginat per Tom Tom Club ("Per tu el que faci falta"), acompanyades del pop electrònic efervescent que va marcar el seu anterior disc com els temes "El riu", "Trobo a faltar" o "Globus".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges