Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Dos treballs s'enduen ex aequo el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer 'Camp de Tarragona'

'Insostenible', de Christophe Sion i Rafa Marrasé, emès al 'Sense Ficció' de TV3 i 'Tarragona, com respires?', de Clara Pagès i Neus Jover, de Tarragona Ràdio

25 de Novembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • Foto de grup amb els guanyadors i guanyadores de la 36a edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

    Anna F. Ajuntament de Torredembara

Aquest divendres al vespre ha tingut lloc al Pati del Castell de Torredembarra l’acte de lliurament del 36è Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que organitza l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb Repsol com a patrocinador principal i la col·laboració del Port de Tarragona.
 
El bicentenari del naixement de Joan Mañé i Flaquer (Torredembarra, 15 d’octubre de 1823) ha cobrat un gran protagonisme durant la gala, amb l’actor Eloi Isern tornant a encarnar el periodista torrenc, figura cabdal del periodisme del nostre país del segle XIX, i l’actriu Ivette Gómez, que interpretava una jove periodista com a contrapunt.
 
En aquesta 36a convocatòria del premi, un total de 130 treballs optaven a proclamar-se guanyadors: 28 en la categoria Camp de Tarragona, 47 en la modalitat de Periodisme Turístic, 18 en la de Comunicació Local i 37 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.
 
Guanyadors de la XXXVI edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer
 
El jurat ha decidit que dos treballs comparteixin ex aequo el premi en la categoria Camp de Tarragona, que té una dotació de 8.000 euros: 'Insostenible', de Christophe Sion i Rafa Marrasé, emès al programa 'Sense Ficció' de TV3, el 20 de juny de 2023, i 'Tarragona, com respires?', de Clara Pagès i Neus Jover, emès a Tarragona Ràdio, el 4 de setembre de 2023.
 
Pel que fa a la modalitat de Periodisme Turístic, el treball guanyador ha estat l’article 'El viaje estático o cómo nos movemos en la quietud', de Laureano Debat, publicat al mitjà digital Coolt, el 31 de juliol de 2023.
 
La dotació del premi és de 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català.
 
Quant al Premi de Comunicació Local, amb una assignació econòmica de 3.000 euros, el treball guanyador ha estat 'El problema de l’aigua, des de l’altra plaça de la Font', d’Enric Garcia Jardí, publicat a la revista Fet a Tarragona, el 4 d’abril de 2023.
 
Finalment, la fotografia guanyadora de la modalitat Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotada amb 3.000 euros, ha estat 'Fluint amb el Trapezi', de la fotoperiodista Laia Solanellas, realitzada l’11 de maig de 2023 i publicada el 12 de maig de 2023 al mitjà Tarragona Digital.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges