Dimecres, 04 de Setembre de 2024

Els comuns pressionen Aragonès perquè s'oposi al Hard Rock

David Cid afirma que 'no té sentit' demanar esforços a la ciutadania per la sequera mentre macroprojectes tenen 'barra lliure'

12 de Desembre de 2023, per ACN
  • El portaveu dels Comuns al Parlament de Cataluya, David Cid

    ACN

El portaveu del grup parlamentari dels comuns, David Cid, ha insistit que cal que el Govern s'oposi al Hard Rock per poder comptar amb el seu suport per aprovar els pressupostos. "Si ERC i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no s'atreveixen o no tenen prou força per dir-li que no al PSC, ja ho farem nosaltres. Traslladem formalment que ens oposem i ens oposaré al Hard Rock", ha sentenciat Cid durant una roda de premsa al Parlament. El portaveu dels comuns a la cambra ha assegurat que, malgrat el desacord, seguiran en converses amb el Govern per negociar els comptes, també per garantir que es compleixi de l'anterior pacte, però ha denunciat que el Hard Rock és "una macroocurrència i un deliri".

A més, també ha assenyalat que "no té sentit" demanar esforços a la ciutadania amb restriccions per fer front a la sequera però, paral·lelament, que "sembli que alguns projectes tenen barra lliure". "Té sentit plantejar-nos enviar vaixells amb aigua des del Camp de Tarragona fins a Barcelona per les restriccions a l'aigua de boca però construir un projecte que gasta tanta aigua com una ciutat de 30.000 habitants? No s'aguanta per enlloc", ha dit Cid. Justament aquest dimarts el Govern ha dit que preveu que el sistema Ter Llobregat entri en fase d'emergència al gener.

Segons Cid, el Hard Rock és "un deliri que depassa totes les línies vermelles" i que és "insostenible" tant per qüestions ambientals en plena sequera com en l'àmbit de la salut pública per l'impacte que pot tenir l'addicció al joc.

Per tot plegat, els comuns han insistit al Govern que han de renunciar a aquest projecte si volen comptar amb el seu suport per aprovar els comptes i han reclamat que s'oposin a l'exigència del PSC de tirar-lo endavant.

Crítiques a Simó

D'altra banda, Cid també s'ha referit a la situació de "crisi educativa" després dels mals resultats de Catalunya a l'informe PISA i ha criticat que la consellera d'Educació, Anna Simó, no anunciés "cap mesura" per resoldre la situació durant la compareixença pública que va fer el dilluns. Cid ha afirmat que la consellera "hauria d'haver fet propòsit d'esmena més enllà de constatar la realitat".

A més, s'ha queixat que no s'hagi pronunciat públicament Aragonès i ho ha qualificat de "sorprenent" perquè, segons creu, no se sap si per a ell l'educació és una prioritat de país o no.

El portaveu del grup parlamentari també ha dit que els sorprèn la posició de Junts perquè "fan veure com si ells passessin per allà" però ha recordat que van ser qui gestionava la política educativa del 2010 al 2016 durant l'època de les retallades.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics