Diumenge, 18 d'Agost de 2024

L'Ajuntament aprova el Pla d'Acció Municipal 2023-2027

El document recull unes 400 accions

15 de Desembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • El PAM s'ha aprovat al ple d'aquest divendres

    Cedida

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, el Pla d’Acció Municipal 2023-2027, el document estratègic que defineix l’acció del govern pel mandat a partir de les aportacions del cos polític i tècnic de l’Ajuntament de Reus i el seus ens dependents, així com de la ciutadania a partir del procés participatiu obert.

El document recull unes 400 accions i s’estructura en els mateixos tres eixos de l’Acord de Govern. El primer, anomenat Escolta activa, se centra en les persones i contempla interessos diversos com el dret a la salut, l'habitatge o l'educació. 

El segon, anomenat Ciència, innovació i creixement econòmic, posa el focus en la internacionalització dels mercats, l’evolució dels hàbits de consum i els canvis tecnològics, passa per potenciar i dinamitzar l’activitat dels sectors econòmics estratègics, com l’agroalimentari o el sector de les TIC, i obrir nous espais d’oportunitat que permetin consolidar projectes empresarials i ocupació de qualitat. 

L'últim eix del PAM gira envers la ciutat verda i sostenible. En aquest busca respostes que garanteixin els estàndards de progrés i benestar per a les generacions actuals i les futures, que preserven el patrimoni natural i la biodiversitat i ens acompanyin en un procés de renaturalització que ens permeti guanyar qualitat de vida.

Així, el PAM inclou accions proposades directament per la ciutadania. El procés de participació es va iniciar amb l’audiència pública en la que el Govern de Reus va presentar les accions del pla recollides a partir de les aportacions del cos tècnic i polític de l’Ajuntament. Posteriorment es van celebrar tres tallers de participació, un per cada eix amb el que s’estructurarà el document de planificació. I finalment la fase de votació, que va compta amb la participació de 197 persones que van emetre un total de 528 suports.

El PAM és també un instrument de transparència i retiment de comptes, amb el qual l’Ajuntament es compromet a explicar a la ciutadania el grau d'execució del document de forma periòdica al llarg del mandat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges