Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Aigües de Reus supera una auditoria al Sistema Integrat de Gestió

Acredita el seu bon funcionament en prevenció de riscos laborals, en la gestió energètica, medioambiental i de qualitat

09 de Gener de 2024, per Reusdigital.cat
  • La seu d'Aigües de Reus està a la plaça d'Antoni Sabater i Esteve

    Cedida

L'empresa municipal ha superat una auditoria que acredita el bon funcionament del Sistema Integrat de Gestió que Aigües de Reus aplica en la prevenció de riscos laborals i en la gestió energètica, mediambiental i de qualitat. Mitjançant aquest sistema de gestió, des d'Aigües de Reus ha assegurat que busquen "garantir la qualitat del servei, alhora que redueïr els impactes sobre el medi i els riscos sobre les persones, sense deixar de banda les bones pràctiques pel que fa a la gestió energètica". Aquesta distinció també destaca la millora en l’eficiència, els costos relacionats amb l’energia i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

L’auditoria externa que ara ha superat l’empresa municipal d’aigua ha avaluat de manera integrada, per primer cop, les diferents ISO que Aigües de Reus ja té en funcionament: l'ISO 9001, de qualitat; l'ISO 14001, de medi ambient; l'ISO 45001, de seguretat i salut en el treball; i l'ISO 50001, d'energia. El fet que l’auditoria es faci d’aquesta manera integrada han reafirmat que "permet tenir una visió més de conjunt dels serveis i les activitats de l’empresa, amb l’objectiu de localitzar aspectes de millora en la gestió que són més difícils de detectar si s’analitzen separadament".

El regidor responsable del servei, Daniel Rubio, ha apuntat que "sovint perdem de vista la complexitat de gestionar una xarxa municipal, que té com a principal repte el subministrament d’aigua de qualitat a un preu just, però també el sanejament i depuració de les aigües residuals, el seu retorn al medi natural, l’atenció continuada als usuaris, i tot plegat sota criteris d’eficiència ambiental i de justícia social". "És en aquest sentit que és del tot necessària una gestió ben planificada i que estigui certificada per una auditoria externa que t’ajudi a millorar", ha afegit.

Entre els principis generals que figuren en el SIG, hi ha "orientar el sistema a satisfer l’abonat i la societat en general" i "establir i revisar els processos necessaris per garantir la qualitat dels serveis i determinar els controls adequats i accions de millora". Tot plegat té com a objectiu "el clar propòsit de millorar els processos de la nostra organització en els àmbits de la qualitat, medi ambient, seguretat i salut en el treball i eficiència energètica".

A fi de verificar que les activitats objecte de certificació es realitzen d’una manera correcta d’acord amb les normes de referència, periòdicament es realitzen auditories per detectar possibles desviacions: anualment es realitzen una auditoria interna i una altra de seguiment, que en aquest cas recau en una entitat certificadora independent. D’altra banda, cada tres anys es du a terme una auditoria de re-certificació per part de la mateixa entitat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges