Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Jutgen un home per intentar matar la seva parella l'any 2022 a Tarragona

Fiscalia demana dotze anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i per un altre d'amenaces

10 de Gener de 2024, per ACN
  • L'home acusat d'intentar matar la seva parella l'any 2022

    ACN

L'Audiència de Tarragona ha jutjat aquest dimecres un home acusat d'intentar matar la seva parella el 2 de juliol de 2022 a Tarragona. En la vista, la víctima ha declarat que li havia demanat el divorci i que l'acusat no ho acceptava. En la seva declaració, la dona ha explicat que la va despertar amb un cop de puny i que tenia un ganivet a la mà, amb el qual la volia matar. També ha dit que va continuar colpejant-la i que va acabar amb la cara ensangonada. Fiscalia demana deu anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i dos anys més per un delicte continuat d'amenaces. També reclama una indemnització de 14.250 euros, de responsabilitat civil. La defensa del processat ha sol·licitat l'absolució.

En la seva declaració, la víctima ha explicat que es va casar amb l'acusat l'any 2011 i que tenen dos fills. La dona ha detallat que feia temps que es volia divorciar i que l'home només acceptava la separació dins de casa, però no per la via legal. Segons ha declarat la víctima, l'investigat va trucar-li per telèfon la matinada del 2 de juliol de 2022 per parlar i van quedar que ho farien l'endemà. Tot i això, ha afirmat que l'home va tornar al domicili familiar al voltant de les quatre de la matinada i la va despertar amb un cop de puny. "El vaig veure plantat amb un ganivet, la meva reacció va ser aixecar-me de cop i agafar-li la mà on duia el ganivet", ha declarat.

La dona ha assegurat que la va colpejar mentre lluitava contra l'agressió i que va caure a terra. "No vaig sentir cap dolor, ni si tenia talls, no sabia si tenia sang, sempre em donava al cap i a la cara", ha manifestat. Així mateix, ha explicat que el seu fill, de deu anys, va entrar a l'habitació i va presenciar l'escena. Ella ha assenyalat que li va demanar que demanes socors als veïns i que el menor va sortir del domicili per demanar ajuda. Aquesta mateixa situació es va repetir al cap d'una estona amb la filla petita, a qui també li va demanar que fugís, ja que tenia por, sosté, que els matés. "Si no ets per mi, no ets per ningú; en dues ocasions vaig sentir que em deia: et mataré i que havia de ser meva", ha afegit. "Tenia ràbia, anava preparat amb el passaport, venia al que venia", ha comentat.

També ha declarat que va aconseguir sortir de l'habitació fins a la porta d'entrada del pis i que el veí la va veure amb la cara plena de sang. Responent a preguntes de l'advocat de l'acusat, la víctima ha assegurat que l'home no aportava diners a l'economia familiar, sinó que era ella, la que treballava i cuidava dels fills. A més, ha negat que volgués endur-se els fills al Marroc després del divorci. "Sempre li he donat temps i espai, no he volgut discutir davant dels nens; sempre he anat a bones, sempre he volgut fer les coses bé", ha dit.

"Mai vaig voler matar-la"

L'acusat, que ha estat l'últim a declarar, ha admès que la va colpejar diverses vegades, però ha asseverat que "mai" va tenir la intenció de matar-la. En la seva declaració, ha assegurat que no l'havia amenaçat amb anterioritat al dia dels fets. A més, ha afirmat que acceptava que es divorciessin i que no volia problemes. "Ens discutíem perquè ella em deia que quan ens divorciéssim marxaria amb els nens al Marroc", ha declarat. En el torn d'última paraula, l'acusat ha reiterat que no tenia la intenció de matar-la i li ha demanat perdó per l'agressió. "Fins al dia d'avui la vull veure bé", ha tancat l'investigat. El processat es troba en presó preventiva des del 4 de juliol de 2022.

En la vista, també han declarat diversos testimonis, com ara veïns de l'edifici on vivien, els quals han afirmat que van trobar la dona amb la "cara plena de sang i deformada", així com agents dels Mossos d'Esquadra o metges forenses. Aquests han certificat que algunes de les lesions que va patir la dona eren compatibles amb ferides fetes amb arma blanca.

Penes de presó d'entre dotze i disset anys

El ministeri públic demana per l'acusat deu anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. També la prohibició de comunicar-se i aproximar-se a la víctima a una distància no inferior de 500 metres durant un període de tretze anys, així com tretze anys més de llibertat vigilada. Pel que fa al delicte continuat d'amenaces, la fiscal sol·licita dos anys de presó i la prohibició de comunicar-se i aproximar-se a la dona durant cinc anys més. Respecte a la responsabilitat civil, fa una petició de 9.600 euros per les lesions causades i 4.650 euros per les seqüeles ocasionades.

El lletrat de la víctima demana un total de disset anys de presó, deu per un delicte d'homicidi en grau de temptativa, cinc per un delicte de lesions i dos més per amenaces. Alhora, reclama una indemnització de 23.250 euros i una ordre d'allunyament per un període de deu anys, així com deu anys més de llibertat vigilada. Finalment, l'advocat defensor ha demanat l'absolució i que es tingui en compte com a atenuant, si concorren els fets, que el processat es va entregar als Mossos d'Esquadra. El judici ha quedat vist per sentència.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges