Dimecres, 31 de Juliol de 2024

Detingut un mecànic a Tarragona per simular un robatori al seu taller i cobrar l'assegurança

Els suposats lladres van entrar amb claus i només es van endur dues furgonetes

22 de Gener de 2024, per ACN
  • Agents dels Mossos d'Esquadra han intervigut en la investigació

    Cedida

Un home de 38 anys de Tarragona ha estat detingut per simular un robatori al seu taller d'automoció, per cobrar una assegurança que acabava de contractar. Els fets es remunten al desembre, quan l'arrestat va denunciar que li havien robat dues furgonetes de l'establiment que regentava. Les incongruències del relat del denunciant i altres falsedats, com que li havien robat uns elevadors que encara tenia, van provocar que els Mossos d'Esquadra obrissin una investigació. El material que denunciava que li havien robat tenia un valor de 150.000 euros, la mateixa quantitat per la qual havia contractat una pòlissa a l'asseguradora. L'home té un antecedent policial per un altre cas de simulació de delicte.

Quan els Mossos d'Esquadra van obrir la investigació del robatori al taller d'automoció, es van adonar que les càmeres de videovigilància no havien gravat res perquè la companyia d'alarmes no tenia cap avís ni va detectar cap intrusió a la nau. Amb imatges d'una nau pròxima, es va comprovar que els suposats lladres havien entrar al taller amb les claus. A les gravacions s'hi veia uns desconeguts obrint una de les portes del taller i emportant-se dues furgonetes.

Segons el propietari del taller, els lladres havien forçat una finestra de la part posterior de la nau i li havien robat els dos vehicles així com recanvis, vuit elevadors de vehicles i material emmagatzemat en un altell. El valor del material robat era de 150.000 euros.

Les contradiccions, incongruències i falsedats de la declaració de la víctima va fer sospitar els agents. Entre d'altres, els vuit elevadors de vehicles que suposadament li havien sostret, continuaven al taller. Uns dies més tard, el denunciant va avisar a la policia que havia pogut localitzar una de les furgonetes, a Reus, perquè anava equipada amb un dispositiu geolocalitzador. Aquest "rellevant detall" no l'havia comunicat als Mossos en cap moment.

Finalment, dimecres el van detenir com a presumpte autor d'una simulació de delicte i una estafa. Ja tenia antecedents policials per un altre cas de simulació de delicte. Divendres va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges