Dissabte, 10 d'Agost de 2024

L'alcaldessa Sandra Guaita parla 'amb ulls de dona'

La batllessa de Reus ha ofert una conferència al Círcol sota una visió en femení i feminista de la realitat social

05 de Març de 2024, per Reusdigital.cat
  • Sandra Guaita, durant la conferència

    Cedida

El Círcol de Reus ha acollit aquest dilluns al vespre la conferència 'Reus, amb ulls de dona', a càrrec de l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita. Per a l'alcaldessa Guaita, parlar de la ciutat "amb ulls de dona" és donar una visió en femení i feminista de la realitat que ens envolta.

Sandra Guaita, durant la seva conferència en un espai amb més de 170 anys d'història, ha explicat que el fet que ella sigui la primera alcaldessa de la ciutat és "una fita col·lectiva" i que és essencial que s'assoleixi en "tots els àmbits de treball en què es prenen decisions sobre la nostra realitat i futur".

Guaita ha recordat que encara no fa ni cent anys que les dones poden votar i ha fet un repàs d'alguns projectes que s'han impulsat des dels espais de govern municipal, liderats per dones. L'alcaldessa ha destacat la feina de Maria Tarragó Misericòrdia Vallès, Lídia Martorell, Rosa Just, Pilar López, Carme Miralles, Empar Pont, Misericòrdia Dosaiguas, Fina Lozano, Rosa Garrido, Teresa Vallverdú, Alícia Alegret, Teresa Gomis, Montserrat Villela, Teresa Pallarès, Montserrat Caelles, Mariluz Caballero; Montserrat Flores, Marina Berasategui, Dolor Vázquez, Anabel Martínez, Mar Escoda, Noemí Llauradó, Maria Dolors Sardà, Àngela Tello, Martina Garcia; Pilar Pérez, Maria Dolors Compte, Misericòrdia Bonfill, Montserrat Duch, Assumpció Cuadrada, Carmina Pozuelo...

"No tot és tan positiu com sembla", ha denunciat Guaita, qui ha afegit: "Als ajuntaments catalans hi ha 261 alcaldesses i 686 alcaldes: un 27,6% enfront el 72,4%; els municipis amb alcaldessa no arriben a un de cada tres".

Tot seguit, ha dedicat una gran part del seu discurs al binomi dones i ciència, l'àmbit professional d'on prové l'alcaldessa. Guaita ha destacat algunes dades que va publicar el febrer l'Institut de Salut Global de Barcelona, com ara, que les dones constitueixen només un 28% del total del personal investigador el món, només el 3% dels Nobel de ciències s’han concedit a dones i que tan sols un 7% de les noies de 15 anys a Espanya vol dedicar-se a professions tècniques, percentatge que es triplica en el cas dels nois.

L'alcaldessa de Reus també ha destacat el paper de professionals de l'àmbit científic, com ara Àurea Rodríguez, Nancy Babio, Montse Vidal, Conxi Pérez o Mireia Colina.

Entre altres qüestions, Sandra Guaita ha aprofitat l'ocasió per expressar que "cal trencar sostres de vidre", assolir una "major presència de dones" en els espais de representació i de decisió i deixar enrere la síndrome de la impostora, el fet de tenir una percepció negativa de les capacitats pròpies per assumir grans reptes.

L'acte ha estat organitzat pel Círcol de Reus i la Fundació de l'entitat i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya i amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges