Dilluns, 15 de Juliol de 2024

El govern municipal de Reus ret comptes de les propostes del Consell d'Infants 2022-2023

L'eix central de les actuacions és la visibilització de les referents femenines

  • La sessió ha tingut lloc al Casal de les Dones

    Raúl Rodríguez

Durant el curs escolar passat, més de 1.000 alumnes de 25 escoles de la ciutat de Reus van treballar per acabar presentant un conjunt de propostes de millora, a través del Consell d'Infants, per a que la ciutadania tingués més present la figura de les dones en la societat i reivindiqués les referents històriques.

Aquesta tarda de dijous, s'ha celebrat la sessió de retorn del Consell d'Infants 2022-2023, una jornada perquè els consellers de la comissió de 6è puguin conèixer en quin punt es troben les actuacions pensades per l'alumnat i que es van presentar en audiència pública el 13 d'abril de 2023.

"Des del consistori es treballa per la igualtat perquè, independentment del fet que sigueu nens o nenes, arribeu a qualsevol lloc que vulgueu". Així, la primera alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, s'ha dirigit, quan s'ha iniciat la sessió, al Consell perquè els infants són "el present i futur" de la ciutat.

Tot seguit, la regidora d'Educació i Ciutadania, Pilar López, i la de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials i d'Habitatge, Anabel Martínez, han detallat l'estat actual de les iniciatives.

Entre aquestes, cal destacar-ne algunes com l'impuls d'una gimcana per la ciutat per buscar referents femenines que està ja gairebé en marxa, l'entrega a les escoles de capses amb jocs de taula i llibres per conèixer-les -que ja s'ha fet-, o la planificació de campanyes de visibilització a través de les xarxes socials.

Altres propostes, com la creació d'estàtues de dones, suposen també una important despesa econòmica i, per tant, són iniciatives que es tenen presents, però s'han d'estudiar amb deteniment. Seguint la línia de l'urbanisme, la intenció és que, a mesura que la ciutat vagi creixent i s'inaugurin nous carrers, parcs i places, aquests portin el nom de dones referents.

Entre tota la pluja d'idees dels més petits, hi ha la de reivindicar la imatge de dones referents a través dels autobusos urbans, una proposta per la qual l'equip de govern assegura que "estan valorant" per trobar la manera idònia per tirar-la endavant.

L'alumnat també reclamava la creació d'espais específics, com museus, per exposar la feina de les dones. "No tenim un museu com a tal, però tenim el Casal de les Dones", ha apuntat la regidora Martínez, qui ha aprofitat per explicar que la sessió s'estava celebrant allà mateix, en un espai on constantment hi ha activitats relacionades amb el feminisme.

Per tal de reivindicar el 8-M amb més força, els infants van pensar que seria una molt bona idea vestir les estàtues del municipi amb banderes liles, una actuació que no s'ha realitzat enguany, però que "potser de cara a l'any vinent és una realitat".

Quant als esports, han assegurat que des de la regidoria corresponent es treballa per fer valdre l'esport femení a la ciutat.

L'impuls d'un espai televisiu al voltant d'aquesta temàtica és una idea que encara no s'ha materialitzat, però que "aviat" es podrà gaudir a Canal Reus TV, mentre que pel que fa a la creació d'una cançó de les dones, detallen que ho tindran present.

Durant la sessió, la regidora López ha reivindicat: "Les dones podem i hem de tenir les mateixes possibilitats perquè tenim les mateixes capacitats".

"Els nens i nenes sou el futur i present de la ciutat"

L'actual regidora de Bon Govern, Transparència i Participació, Montserrat Flores, ha aprofitat la jornada per explicar la importància de la participació ciutadana, tant per part dels més joves com de la gent gran, per transformar el dia a dia del municipi.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges