Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Les confraries del Prendiment presenten el cartell de la Solemne Processó de Dimecres Sant

La imatge que l'il·lustra és obra de Cesc Escoda

08 de Març de 2024, per Reusdigital.cat
  • Presentació del cartell de la Solemne Processó

    Cedida

Aquest passat dijous, s'ha presentat el cartell oficial de la Solemne Processó del Prendiment que es durà a terme el 27 de març, a dos quarts de 9 del vespre, i que enguany comptarà amb diverses novetats. Els organitzadors d’aquesta processó són la Confraria de Sant Pere Apòstol, la Confraria dels Sants Just i Pastor i la Confraria Jesús de l’Amargura, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

La imatge que il·lustra el cartell és obra de Cesc Escoda, guanyador del primer premi del concurs de fotografia 'El Prendiment' que enguany celebrava la seva segona edició. La fotografia que porta per títol 'Amb dolor' dona protagonisme a la figura de Jesús quan troba la seva mare i pertany al pas de la Confraria Jesús de l’Amargura, obra de l’escultor vallenc Josep Busquets. Confraria que enguany celebra el 75è aniversari de la seva fundació.

L’any vinent el concurs de fotografia tindrà com a temàtica la Confraria dels Sants Just i Pastor, que el 2024 també celebra el 75è aniversari de la seva fundació i el 2025 celebrarà el 75è aniversari de la benedicció del grup escultòric de l’Ecce Homo, pas processional obra de l’escultor Joan Rebull.

En la presentació, els organitzadors han destacat que el cartell posa en relleu la importància d’aquesta Solemne Processó en la celebració de la Setmana Santa a la nostra ciutat, ja que aquesta processó té com a atractiu el ja tradicional, “cante de saetas”, un cop arribin els passos a la plaça del Mercadal i que interpretarà Maria Carmen Gómez des del balcó de la modernista Casa Navàs.

Enguany, a més, de les 7 a dos quarts de 9 del vespre, i per tant abans de l’inici de la processó, a la plaça de Sant Pere, s’exposaran els passos processionals de La Negació de Pere (Joan Rebull) de la Confraria de Sant Pere Apòstol, Ecce Homo (Joan Rebull) de la Confraria dels Sants Just i Pastor i Jesús troba la seva Mare (Josep Busquets) de la Confraria Jesús de l’Amargura. A continuació, es durà a terme l’acte de recuperació de la Lectura de la Sentència de Pilat a la porta principal de la Prioral de Sant Pere, organitzat per la Confraria dels Sants Just i Pastor en commemoració del seu 75è aniversari.

En la presentació, també s'ha fet públic el recorregut de la mateixa i que enguany té un nou itinerari. La processó sortirà de la Prioral de Sant Pere i recorrerà els carrers següents: Fossar Vell, raval de Robuster, raval de Sant Pere, plaça de la Sang, raval del Pallol, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere. En acabar, es farà una pregària a l’interior de la Prioral de Sant Pere per cloure la Solemne Processó.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges