Dilluns, 25 de Novembre de 2024

Dos Déus Origins del Priorat, millor vermut català de 2024

La Cambra de Comerç de Reus ha acollit l’acte de lliurament dels desens Premis Vinari dels vermuts

14 de Març de 2024, per Reusdigital.cat
  • El Premi al millor vermut català 2024 ha estat per a Dos Déus Origins Reserva Negre de Priorat Lab

    Laura Navarro

El premi a millor vermut de l'any ha anat cap a Priorat L&B Lab i el seu Dos Déus Origins Reserva Negre, elaborat amb raïm local i la suma de 40 botànics naturals, entre herbes i espècies, que inclouen fusta de sàndal, àloe vera i gingebre. És un vermut "complex i sofisticat", descriuen els elaboradors, que fa criança en botes de Xerès i Priorat durant sis mesos, i després es barregen. El deu d'aquest vermut -i així ho confirma l'etiqueta-, és Atenea, la deessa de la saviesa i la guerra.

El turisme del vermut és cada cop més freqüent i freqüentat per aquelles persones a qui atrau el sector. Així, més enllà del producte, alguns dels cellers o productors obren també les portes de casa seva per a explicar història, varietats i mètodes d'elaboració. Enguany, el guardó a millor iniciativa de Vermuturisme reconeix el celler De Muller per l'activitat que convida a visitar les instal·lacions al Mas de Valls i endinsar-se en la història de la fundació de la Casa Muller l'any 1851.

La millor etiqueta de vermut ha tingut com a protagonista Il Giovane, i la seva imatge està incrustada en l'exterior del producte que justament s'anomena així i que elabora casa Perucchi 1876. S'anomena 'el jove de Perucchi' perquè és un producte fet amb més de 50 botànics naturals i sense afegir cap mena de criança. Aquest premi ha tingut un jurat especialitzat, expert en grafismes.

Un dels moments més esperats de la gala ha arribat amb el nomenament de la millor vermuteria de Catalunya. Des de la Ràpita, Lo Racó del Vermutenc, s'ha imposat a les votacions, tant en la prèvia, com en la fase final, en la qual ha superat les altres nominades, Cal Pere Tarrida del Prat de Llobregat, El Cúmul de Montblanc, La Malabarista Vermuteria de Girona i La Tafanera del Pàmpol de Rubí. Tant les candidatures d'aquest premi com les votacions han determinat el guanyador han estat populars, és a dir, es va obrir portes que tothom presentés la seva candidatura.

D'altra banda, coincidint amb el desè aniversari, l'organització va voler incloure novetats i nous reptes. Un d'ells ha estat el de convidar productors de vermut de les Balears, perquè ens fessin arribar els seus productes i poder fer aquesta calibració, a partir també d'un tast a cegues, i sumar difusió a la seva qualitat. 

Per categories, els premis de l'edició han estat els següents: El millor vermut blanc ha recaigut en Yzaguirre blanc de Bodegas Yzaguirre. El millor vermut negre reconeix enguany l'Olave Vermouth d’Oratvin. I en la categoria de vermuts innovadors, el gran or ha estat per al Caràcter ECO de la Cooperativa Tres Cadires. A la categoria de vermuts reserva, ha reconegut el Dos Deus Origins Reserve Red, de Priorat B&D Lab, guanyador absolut del concurs. En les categories també s’han repartit diverses medalles d’or i plata.

L'acte s'ha celebrat a la Llotja de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics