Dimecres, 17 de Juliol de 2024

Consulteu el programa d'actes de Corpus 2024 a Reus

Les activitats s'allarguen des del dijous fins al diumenge

28 de Maig de 2024, per Reusdigital.cat
  • El programa de Corpus 2024 reprodueix el rossetó de la Prioral de Sant Pere

    Reus.cat

Prop de 2.000 alumnes de 27 centres educatius es trobaran aquest dijous al matí a la plaça per celebrar la festa de Corpus, en el que serà l'inici d'una de les celebracions tradicionals del calendari festiu i que s'allargarà fins diumenge. El programa de Corpus 2024 reprodueix el rossetó de la Prioral de Sant Pere. Les activitats programades són les següents:

 

Dijous, 30 de maig - La coca amb cireres

 

A dos quarts de 10 del matí i a les 4 de la tarda, des del Campanar de la Prioral de Sant Pere, hi haurà el Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l'Ajuntament, arrencarà la sortida en cercavila de la Mulassa i els gegants per recórrer els carrers de la ciutat.

A dos quarts de 10 del matí, a la plaça del Mercadal, es faran les ballades de la Mulassa i els gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.

De dos quarts d'11 del matí a la 1 del migdia i de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, a l'atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l'Ou com Balla.

A les 7 de la tarda, a la plaça del Mercadal, arriben la Mulassa i els gegants, que oferiran les seves ballades al so de la música de les gralles i el timbal. Durant l'acte, s'oferirà una degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

 

Divendres, 31 de maig

 

De dos quarts d'11 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, a l'atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l'Ou com Balla.

A dos quarts de 8 del vespre, a l'Espai Boule, hi haurà la conferència 'Per Corpus, els gegants van a la 'Professó'. Orígens i simbologia d'aquestes figures', a càrrec de Lluís Ardèvol i Julià, bibliotecari de Sant Pere de Riudebitlles i gestor cultural. Organitza: Confraria de la Verònica de Reus i Recull d'Estudis Històrics CRD.

 

Dissabte, 1 de juny – Els gegants i els bous de foc

 

De dos quarts d'11 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, a l'atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l'Ou com Balla.

A dos quarts d'11 del matí, des de l'Ajuntament, sortirà la cercavila dels nanos petits, la Mulassa petita, els gegants petits i l'Àliga petita. A la 1 del migdia, a la plaça del Mercadal, es viuran les darreres ballades.

A les 12 del migdia, des del campanar de la Prioral de Sant Pere, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.

A dos quarts de 7 de la tarda, des de la Casa Rull i pels carrers del nucli antic, tombarà la cercavila del Canó de les Festes, que anirà acompanyada de pòlvora, música i sàtira per convidar a la festa.

A les 7 de la tarda, a la plaça del Mercadal, ballades de la Mulassa i els gegants amb l'acompanyament musical de gralla, metall i percussió.

A dos quarts de 9 del vespre, des del Campanaret, cercavila dels bous de foc, amb la participació dels bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

A les 9 del vespre, a la plaça del Mercadal, actuació dels bous de foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d'espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l'acte, encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l'encesa.

 

Diumenge, 2 de juny - La professó de Corpus

 

Durant el matí, pels carrers per on passarà la professó, elaboració de catifes de flors, a càrrec de diverses entitats de la ciutat.

A les 10 del matí, des del campanar de la Prioral de Sant Pere, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels gegants des de l'Ajuntament, per recórrer els carrers de la ciutat.

De dos quarts d'11 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, a l'atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l'Ou com Balla.

A dos quarts d'1 del migdia, a la Prioral de Sant Pere, celebració de la missa.

A dos quarts de 7 de la tarda, a la Prioral de Sant Pere, ofici religiós, celebració de la missa.

A tres quarts de 7 de la tarda, des de l'Ajuntament, anada dels nanos, la Mulassa, els gegants i l'Àliga a la professó de Corpus.

A dos quarts de 8 del vespre, a la porta de la Prioral de Sant Pere, ball solemne curt de l'Àliga. Tot seguit, professó de Corpus. Toc General. Precediran la professó els nanos, la Mulassa, els gegants i l'Àliga. Encapçalaran el seguici religiós la creu processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els infants que fan la primera comunió, l'escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut, catifes florals i llançament de pètals de flors al pas de la Santíssim.

Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrers de Sant Pere Apòstol, de l'Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.

A tres quarts de 9 del vespre, a la plaça del Mercadal, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels nanos, la Mulassa, els gegants i l'Àliga.

Podeu consultar també el programa d'actes de Corpus 2024 a Reus de forma digital, en aquest enllaç. 

Fitxers adjunts:

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges