Dilluns, 29 de Juliol de 2024

Interposen una denúncia contra les manifestacions catalanòfobes a Còrdova

L'advocat reusenc Lluís Gibert i el vigatà Josep Rosell demanen 'diligència' pels fets ocorreguts abans, durant i després del partit de futbol entre el Còrdova i el Barça B

04 de Juliol de 2024, per Raúl Rodríguez
  • Imatge d'arxiu de l'estacio Nuevo Arcángel de Còrdova

    RFEF

L'advocat reusenc Lluís Gibert i el vigatà Josep Rosell han presentat a títol personal una denúncia davant de la Fiscalia d'Odi i Discriminació de Barcelona contra les manifestacions catalanòfobes que es van produir a Còrdova abans, durant i després del partit de futbol contra el Barça B, el passat 23 de juny.

"Ens sorprèn moltíssim que aquestes agressions constants contra els catalans no provoquin la més mínima reacció institucional", ha manifestat Lluís Gibert al seu compte d'X (abans conegut com a Twitter), on hi ha afegit: "No és normal que acceptem atacs sistemàtics a la nostra identitat i, per això, hem decidit interposar l'esmentada denúncia".

Tant Gibert com Rosell han fet un recull dels diversos vídeos compartits per xarxes socials, en els quals es veu com es van proliferar diversos càntics i manifestacions catalanòfobes, com ara "Puta Cataluña", o d'altres amb un caire racista, com "Vete a Marruecos". Gibert assegura que Fiscalia ja és coneixedora de la realitat que es viu en aquestes trobades, però una vegada interposada la denúncia, "no poden dir que ningú els ha dit res".

A cada demarcació hi ha la figura d'un/a fiscal d'Odi i Discriminació, així, la denúncia s'ha presentat físicament a Barcelona, però el més probable és que es derivi a Còrdova. "Nosaltres no tenim  mitjans per investigar-ho, nosaltres ho posem en coneixement de Fiscalia, que ens han de dir si volen o no fer-ho", explica l'advocat Lluís Gibert, qui conclou: "Exigim que davant de situacions d'odi i discriminació cap a Catalunya s'actuï amb diligència".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges