Dissabte, 27 de Juliol de 2024

El 13 de juliol, tret de sortida de la Festa de la Mare de Déu del Carme a Cambrils

L'acte central serà la processó de la verge pels carrers del port i per la mar del dissabte dia 20

05 de Juliol de 2024, per Reusdigital.cat
  • La presentació de la Festa de la Mare de Déu del Carme ha tingut lloc aquest divendres, 5 de juliol

    Cedida

Després de dues setmanes intenses de Sant Pere, Cambrils avança ara rumb a la Festa de la Mare de Déu del Carme, en honor a la patrona dels pescadors, els mariners i tot tipus de navegants, que es durà a terme del 13 al 21 de juliol.

Les principals novetats d'enguany són la Festa dels Xiquets de Cambrils al Parc del Pescador i un concert de rumba amb el grup Set de Rumba al passeig de les Palmeres. A més, també s'ha inclòs al programa de al Mare de Déu de la Carme la segona edició del Festival de Percussió dels Timbalers de la Farnaca i la colla Gegantera tota l'Endenga, que es va estrenar el 2022 en el marc de Sant Pere.

El programa d'actes s'iniciarà el dissabte 13 de juliol a les 7 de la tarda amb la Diada Castellera de la Mare de Déu del Carme a càrrec del Xiquets de Cambrils i la Colla Castellera Bous de la Bisbal, a la plaça Mossèn Batalla. El mateix dissabte hi haurà el 2n Festival de Percussió, que consistirà en una exhibició de la colla infantil de timbalers Nyanyos al Parc del Pescador i una cercavila pels carrers del port, en benefici de l'associació ANTIAN. La jornada acabarà amb la Festa dels Xiquets, a ritme de Artriste i PD Patu. L'entrada serà gratuïta i hi haurà servei de bar.

Dimarts, 16 de juliol, coincidint amb la Diada de la Mare de Déu del Carme, s'oferirà la missa en homenatge a la patrona a les 7 de la tarda a l'església de Sant Pere. Per completar el dimarts, a les 8 del vespre la plaça del Pòsit acollirà la Ballada de Sardanes de la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils.

El divendres 19 de juliol es farà la tradicional cantada d'havaneres al Passeig de les Palmeres amb els grups Boira i Ultramar, amb degustació de rom cremat per part dels pescadors de Cambrils. El preu del gotet serà de 2 euros i hi haurà disponibilitat de cadires.  

L'endemà dissabte 20 de juliol la festa començarà a les 9 del matí amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors. El preu de la degustació de sardines, amb pa i beguda (vi, cervesa o aigua), serà de 5 euros. A les 6 de la tarda es farà la missa en homenatge a la patrona i a les 7, la tradicional processó pels carrers del port i pel mar, per honorar la verge i demanar-li protecció davant els perills de la mar.

La processó, que se celebra en dissabte per facilitar la participació dels pescadors, s'iniciarà a la plaça de l'Església de Sant Pere i es dirigirà al Moll de Ponent per continuar per mar i fer l'ofrena a la Mare de Déu (recorregut: carrer Mn. Planas, plaça del Pòsit, carrer Pescadors,  passeig Miramar,  Moll de ponent - passeig Miramar, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas, i plaça de l'Església).

Per a participar a la processó com a dones pescadores, nens i nenes, s'haurà d'anar abillat amb vestuari típic pescador. Dins la processó no s'admetran acompanyants vestits de carrer. 

Finalment, per tercer any consecutiu, el Cap de Setmana Diatònic tornarà a fer parada a Cambrils. Serà el dia 21 de juliol a les 8 del vespre al parc del Pescador amb un concert de Fantango, que posarà el punt final a la festa més marinera de Cambrils.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges