Dissabte, 03 d'Agost de 2024

Presenten l'Associació Montsant Nord

El projecte vol promocionar la singularitat dels seus vins

09 de Juliol de 2024, per Jordi Garcia Arnau
  • Presentació de l'Associació Montsant Nord

    Jordi Garcia Arnau

La DO Montsant és prou extensa i variada en la producció dels seus vins, I per això ha creat l'Associació Montsant Nord que engloba les poblacions de Cornudella de Montsant, Siurana, Albarca i Ulldemolins, on ara hi ha deu cellers que promouen les particularitats dels seus vins. Integren l'associació els cellers Montsant nord l'Agrícola d'Ulldemolins, Celler Cooperatiu de Cornudella, Celler de l'Era, Celler Gritelles, Celler Noguerals, Celler Ronadelles, Celler Serra Major, Cingles Blaus, Clos Maria i Companyia Vitícola Sileo.

Aquests cellers elaboren vins, fruits d'un raïm cultivat a finques elevades, entre 450 i 800 metres i sota la protecció de cims de més de 1000 metres d'altura en uns terrenys de sòl heterogeni de llicorella, argila, panot i còdol. La ubicació d'aquestes finques fa que no hiarribi la humitat del mar i, en canvi, hi arribi un aire sec que provoca una maduració lenta. El resultat són uns vins molt frescos i longeus que conserven molta acidesa.

La viticultura d'alçada del Montsant nord aposta per varietats autòctones, fonamentalment garnatxes i carinyenes, i una vinificació de mínima intervenció. Uns vins que expressen l'esperit d'un territori singular i mil·lenari.

Durant l'acte de presentació celebrat al Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant, cada un dels deu cellers ha triat un vi representatiu de seves les vinyes per tal que els assistents fessin un tast. L'acte ha finalitzat amb un maridatge amb uns exquisits platets realitzats per l'equip del xef Rafel Muria del Restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges