Divendres, 12 de Juliol de 2024

Medicina i el doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular i Biotecnologia, les notes de tall més altes de la URV

4.430 alumnes han estat assignats a la universitat per al proper curs, inclosos els centres adscrits

12 de Juliol de 2024, per Reusdigital.cat
  • Estudiants després de finalitzar les PAU 2024

    Cedida

Un total de 5.125 futurs universitaris han escollit estudiar a la Universitat Rovira i Virgili en primera preferència, la qual cosa representa 1,38 sol·licituds per cada plaça de grau de nou accés que s'ofereix, ja que la URV ofereix un total de 3.725 places de nou accés. Tenint en compte totes les preferències, 4.430 alumnes han estat assignats a la URV per al proper curs 2024-25, inclosos els centres adscrits. És una xifra pràcticament assimilable a la del curs 2023-24, quan els alumnes assignats en el primer procés d'assignació van ser 4.411. El nombre de places assignades és ara superior a les disponibles perquè no s'arriben a matricular tots els alumnes i en les següents assignacions es produeixen moviments entre graus i universitats.

S'estabilitza així la demanda per accedir a la Universitat després de la recuperació que es va iniciar el curs 2018-19, com ho està fent a tot el sistema universitari per l'arribada a l'edat d'accés a la universitat dels nois i noies nascuts a principi dels anys 2000. Així es desprèn de les dades que avui ha fet públiques el Consell Interuniversitari de Catalunya, que xifren en 57.401 els estudiants preinscrits a tot el sistema en la convocatòria de juny, 138 més que el curs passat.

 

Les notes de tall

 

La nota d'admissió és la que es té en compte per a la preinscripció universitària i pot arribar fins a catorze. Mentre que la nota de tall és la nota d'admissió de l'últim estudiant assignat pel procés de preinscripció universitària a una titulació concreta quan hi ha més demanda que oferta de places. Per tant, depèn directament del nombre de places que ofereix un grau i el nombre d'estudiants que sol·liciten cursar-lo.

Pel que fa als estudis de la URV, Medicina, el doble grau en Bioquímica i Biologia Molecular i en Biotecnologia i el doble grau en Enginyeria Biomèdica i Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions, són els tres ensenyaments per als quals cal una nota de tall més alta per accedir-hi. Els graus de Medicina que ofereixen sis de les set universitats públiques de Catalunya, inclosa la URV, estan entre els deu ensenyaments amb la nota de tall més alta de tot el sistema universitari. La llista completa de l'oferta d'ensenyaments de la URV amb les respectives notes de tall per al curs 2024-25 es pot consultar en aquest document per ordre de major a menor nota i per ordre alfabètic de les titulacions.

 

Els deu ensenyaments més sol·licitats en primera preferència a la URV

 

Els estudis que els alumnes han sol·licitat majoritàriament en primera preferència a la URV continuen sent de l'àmbit de la salut: en primer lloc, Medicina, que també és un dels deu ensenyaments més sol·licitats a Catalunya; en segon lloc, Infermeria al campus Catalunya (Tarragona); en tercer lloc, Psicologia; en quart lloc Infermeria al Campus Terres de l'Ebre (Tortosa), i en cinquè lloc, Dret.

A partir del divendres 12 de juliol i fins al dia 17 del mateix mes, els estudiants de primer curs a qui ja s'ha assignat plaça en primera preferència podran fer la matrícula a la URV. Els dies 24 i 25 de juliol es podran matricular els que han estat assignats en les altres preferències. Es pot accedir a la matrícula i consultar el calendari al web d'Admissió i Matrícula.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges