Dilluns, 22 de Juliol de 2024

Els casals adaptats subvencionats per l'Ajuntament de Reus tenen llista d'espera

L'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials s'encarrega de facilitar la inclusió social amb 'A l'estiu, supera't' i el casal ASPI

22 de Juliol de 2024, per Reusdigital.cat
  • Visita de la regidora Anaberl Martínez als casals d'estiu adaptats

    Cedida

Aquest estiu, els casals adaptats subvencionats per l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus estan omplint totes les places, ja que tots dos tenen llista d'espera. El casal esportiu 'A l'estiu, supera't' ofereix un total de 135 places, 27 places per setmana, de l'1 de juliol al 2 d'agost, mentre que el casal ASPI Reus ofereix un total de 160 places de l'1 al 26 de juliol: 40 places cada setmana, 20 places destinades a adolescents i 20 places destinades a infants.

Enguany, com en edicions anteriors, les famílies que viuen a Reus que porten els infants i adolescents als casals d'estiu adaptats subvencionats per l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials es beneficien d'un preu reduït. Així, pel que fa al cost, la inscripció al casal esportiu 'A l'estiu, supera't', organitzat per l'Associació Supera't i el Club Natació Reus Ploms, costa 20 euros per setmana i la inscripció al casal ASPI Reus, organitzat per l'Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp), 15 euros per setmana.

Els dos casals contribueixen a millorar les capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, d'acord amb el ritme i les necessitats dels infants i adolescents que participen. D'aquesta manera, a més d'entretenir, treballen la millora de l'autoconcepte i l'autoestima, els hàbits d'autonomia i de coneixement del cos, les relacions entre els i les participants amb els monitors i monitores, l'enfortiment dels vincles d'amistat, etc.

 

'A l'estiu, supera't'

 

Aquest estiu, les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms tornen a acollir la sisena edició del casal 'A l'estiu, supera't', adreçat a infants i joves, de 5 a 18 anys, amb Trastorn de l'Espectre Autista i altres trastorns del neurodesenvolupament. De dilluns a divendres, de 9 del matí a 1 del migdia, en aquest casal esportiu es practiquen moltes i diverses activitats com, entre altres, atletisme, bàdminton, bàsquet, croquet, futbol, handbol, iniciació a l'hoquei, jocs d'aigua, jocs de cooperació, jocs de taula, jocs populars, treballs manuals, pàdel, salvament i socorrisme, tallers, tenis, voleibol, waterpolo, etc. També es fan activitats relacion ades amb la cultura popular tradicional catalana i el projecte del Superadrac, un drac inclusiu que forma part del bestiari festiu de la ciutat, amb l'objectiu de potenciar l'accessibilitat per portar elements del seguici de les persones amb condició autista.

 

Casal ASPI Reus d'Aspercamp

 

L'horari del Casal ASPI Reus, adreçat a infants i joves de 6 a 21 anys amb síndrome d'Asperger - TEA 1-2, és de dilluns a divendres, de 9 del matí a 1 del migdia, i amb servei d'acollida. Aquest estiu, les activitats se centren en el cinema (anime, acció, comèdia i ciència-ficció) amb l'objectiu de treballar habilitats socials, l'autonomia i la descoberta de l'entorn mitjançant diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica. El grup infantil, de 6 a 11 anys, fa aquest casal a Escola Isabel Besora i el grup juvenil, de 12 a 21 anys, al Centre Cívic Llevant. Entre altres activitats fan cuina, piscina, visites culturals a la ciutat de Reus, taller de treballs manua ls i art, cinefòrums, taller de teatre, sessions on crearan les seves pròpies pel·lícules, etc. Tant el grup infantil com el juvenil compten amb la presència de psicòlegs especialitzats de l'entitat dirigint i orientant l'activitat lúdic-terapèutica en un entorn natural.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges