Diumenge, 03 de Novembre de 2024

La posada en marxa del nou servei de referents d’advocats arriba a Reus de la mà de Jordi Palou

Els lletrats i lletrades han pogut profunditzar en detalls clau a l'hora de defensar les víctimes en situació de vulnerabilitat

22 de Juliol de 2024, per Jonay González
  • Imate d'arxiu de la seu del Col·legi d'Advocats de Reus

    Cedida

El Consell de l'Advocacia de Catalunya organitza un curs d'especialització per a lletrats i lletrades del Torn d'Ofici i el Servei d'Orientació Jurídica (SOJ) per a la detecció i defensa de víctimes en situació de vulnerabilitat. Aquest curs, fet en col·laboració amb el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc a diverses localitats catalanes, incloent-hi Reus, amb l'objectiu de capacitar els advocats en la identificació i assistència de víctimes de crims de guerra i tràfic de persones.

En aquesta línia, des del Col·legi de l'Advocacia de Reus van posar en marxa aquest servei que també posa a disposició dos protocols d'actuació per a l'advocacia. Tant per l'assistència a víctimes de tràfic d'éssers humans, o per atemptar contra la humanitat. Es tracta d'una guia eminentment pràctica que fa de suport pel lletrat a l'hora de defensar aquest tipus de víctimes.

Els ponents arreu de Catalunya van ser diversos, a la capital del Baix Camp, la ponència va ser a càrrec de Jordi Palou, un advocat acreditat davant la Cort Penal Internacional (CPI). Palou va posar contra les cordes el govern de Ruanda i va ser, de fet, el defensor de les víctimes catalanes del genocidi a aquest país africà. L'advocat insisteix que no pot haver-hi justícia si aquesta no és universal, i és un dels motius pels quals és tan important defensar les víctimes de crims de guerra, el seu cas més mediàtic.

Aquestes formacions són importants pel departament d'Igualtat de la Generalitat i també pel Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya. De fet, la protecció dels drets de les víctimes de Tràfic d'Éssers Humans implica una assistència per part d'un lletrat o lletrada des del primer moment. A més, sempre a càrrec d'advocats i advocades especialitzats a fi de poder garantir l'efectivitat del seu dret a la tutela judicial efectiva, així com assessorar, assistir i defensar la víctima. Sempre es farà, sigui en procediments que siguin directes o indirectes de la situació que hagin pogut patir.

Així, els lletrats i lletrades han pogut profunditzar en detalls clau a l'hora de defensar les víctimes. No només ha estat una formació pels advocats de Reus. De fet, aquesta era la segona sessió que feien conjuntament els Col·legis de l'Advocacia de Reus, Tarragona i Tortosa. Una formació dirigida als advocats i advocades adscrites al torn d'ofici i al Servei d'Orientació Jurídica, el SOJ. La primera sessió, també presencial, es va fer el passat 13 de juny a Tarragona i la va encapçalar Rosa M. Cendón, tècnica de Sensibilització i Prevenció.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics